19 Април 2024петък01:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП иска още 38 млн. лв. в бюджета за столичани

Левите съветници предложиха промени в приходите и разходите в общинската хазна за 2017 г.

/ брой: 12

автор:Деси Велева

visibility 67

Общинските съветници от БСП в София предложиха промени в проектобюджета на града за 2017 г., с които приходите ще се увеличат с 38 млн. лв. Предложенията бяха внесени в комисията по финанси към Столичния общински съвет за обсъждане вчера от председателя на групата съветници Калоян Паргов. Според него идеите на социалистите за промени в приходната част ще дадат възможност за по-ефективно стопанисване и разпореждане с общинската собственост и управление на общинските дружества.
Допълнителните 38 млн. лв. според социалистите трябва да отидат за разходи за образование, здравеопазване, социално осигуряване, жилищно строителство, околна среда, култура, отбрана и сигурност, които са приоритетни за местните политики на БСП в София.
Съветниците предлагат да бъдат увеличени с 9 млн. лева средствата, предвидени за ремонт на вътрешнокварталната улична мрежа. 3,5 млн. лева повече са необходими за камери и допълнително видеонаблюдение, 2 млн. лв. трябва да бъдат отделени за проектиране и начало на изграждане на две нови спортни зали в районите "Люлин" и "Младост". Социалистите настояват за повече пари за физкултура и спорт, както и за строителство на нови и ремонт на съществуващи детски градини.
За физкултурните салони са нужни с 1 млн. лева повече капиталови разходи, а за огради на училищата - 500 000 лева.
Според съветниците от БСП общината трябва да планира 500 000 лв. за детски и ученически отдих и туризъм за ученици с отличен успех от общинските училища, както и за такива от социално слаби семейства.
Предложенията на БСП в областта на здравеопазването са за ръст на разходите с 2,5 млн. лв. за ремонти и закупуване на медицинска апаратура за общинските ДКЦ и медицински центрове, както и да се отделят 300 000 лв. за общински фонд за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Нужни са още 700 000 лв. за разкриване и финансиране на лекарски кабинети в училищата, категоричен бе Калоян Паргов.
Според него и колегите му общината трябва да отдели още 1,5 млн. лева за програмата "Социален асистент за независим живот", за строителство на защитени домове за възрастни и за подобряване условията в социалните домове и приюти за бездомни хора.
Социалистите дават конкретни предложения откъде могат да дойдат средствата за тези допълнителни разходи. Според тях могат да се съберат 4 млн. лева повече от предвиденото от данък върху недвижимите имоти, както и 5,5 млн. лв. повече от данъка върху превозните средства. По-голяма събираемост от такси, глоби и санкции също ще донесе повече приходи, коментира Калоян Паргов.


"Топлофикация-София" с 40 млн. лв. загуби за 2016 г.


"Топлофикация-София" е с 40 млн. лева загуби за миналата година, стана ясно при представянето на бизнес плана на общинското дружество пред финансовата комисия на СОС вчера. Въпреки, че разходите за суровина са спаднали с 31%, от дружеството заявиха, че загубите идват заради КЕВР и определените от нея цени. На загуба сме заради грешни решения на регулатора, категоричен бе шефът на "Топлофикация" Георги Беловски. Пред общинските съветници той представи действащите и новите проекти за изпълнение през тази година, сред които е въвеждането на интегрирана информационна система. Напълно нов проект е възможността за дистанционно следене на абонатните станции както от самото дружество, така и от абонатите.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ