Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Шум в сумрака

Георги Георгиев

18. Януари 2017 , брой: 12   870   0Новият ръководител на "Америка за България" Нанси Шилър реши да събере за пръв път цялото си подопечно воинство на едно място - в столичния мол "Парадайз", т.е. Рай. Само преди дни там беше учредена партия "Да, България" на видния протестър и бивш министър на правосъдието Христо Иванов. Съвпадението е повече от случайно. То е направо задължително, ако си припомним, че ръководеният от Иванов Български институт за правни инициативи е грантопоел през годините над 1 млн. лв. от "Америка за България". 
Режисьорът на събитието - буквалният, а не истинският, добре беше избрал в залата да цари сумрак, докато от осветената трибуна г-жа Шилър обясняваше как фондацията вече нямало да бъде "толкова тиха". Подопечните й са доста шумни хора, когато трябва да защитят интересите на Америка (без България) и ще бъде интересно колко още гюрюлтия могат да вдигнат. Дано да е само за сметка на Америка, разбира се.
Сумракът в залата на "райския" мол прекрасно подхожда на ролята, която играят в българската политика спонсорираните от американската касичка родни неправителствени организации с политическа насоченост. Там, зад кулисите на българската политика, се намират хора, които пробутват чрез "експертни" институти, медии, фондации своите политически послания, своите тези, пишат вероятно и законопроекти. И всичко това - подчинено на интересите на Съединените американски щати.
Със сигурност в тази зала е имало хора, които са работели срещу АЕЦ "Белене" с пари на американците, и със сигурност, ако тази зима енергийната ни система беше изпушила, те нямаше да носят отговорност, защото не подписват нищо. Това им е номерът, това им е индулгенцията, това им е самоуспокоението.
Засега в българската държава не се забелязва желание за прекратяването, или поне за ограничаването, на тази порочна дейност, която не е в български интерес, каквото и да твърдят грантополучателите. Остава ни само надеждата, че новият американски президент, в прилив на ползотворно за САЩ скъперничество, ще им врътне кранчето.

 

 

Коментари

  • 20. Октомври 2017 206
    314
    0

    Бъркането в джоба на работещите продължава с пълна сила. Само в последните два дни се разбра, че намаляват болничните за работника, орязват правата и парите за обезщетения при безработица. Бизнесът вече наема чужди работници, които не гъкват за купищата нарушения. Уж нямаме добри инженери, та от Грузия ги наемат! Хайде, бе, имаме, ама не искат да им...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"