16 Април 2024вторник21:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо бие, Цвети пада

Димитров благодари на българските фенове за подкрепата в Мелбърн, Пиронкова взе сет на световната №3 и само 2 гейма в другите 2 части

/ брой: 12

автор:Дума

visibility 16

Българска агитка подкрепяше в Мелбърн най-добрите ни тенисисти на старта им на първия турнир от Големия шлем за сезона.  Григор Димитров (№15 в света) с лекота се класира за II кръг на "Аустрелиън оупън", а Цветана Пиронкова (№64) отпадна, но успя да вземе сет на №3 в света Агнешка Радванска (Пол).
На "Маргарет Корт Арена" хасковлията победи участващия с "уайлд кард" представител на домакините Кристофър О'Конъл (№231) със 7:6 (2), 6:3, 6:3. Нашият имаше проблеми със сервиса на съперника само в първия сет, в който се стигна до тайбрек, но Гришо не трепна и го спечели уверено. В тази част първата ни ракета пропусна 5 възможности за пробив. Във втората той проби 2 пъти съперника, а в третата дръпна с 4:1 и затвори мача за 2:01 часа. 25-годишният хасковлия наниза 15 аса и пласира 35 печеливши удара, като не даде нито една възможност за пробив на съперника. Българинът спечели 46 от 47 точки при първи сервис, а загуби едва 14 от 81 разигравания при подаването си. С успеха той си осигури 80 000 австралийски долара от наградния фонд и 45 т. за световната ранглиста, но няма да ги прибави, защото миналата година стигна III кръг в Мелбърн и има да защитава 90. Следващият му съперник е 20-годишният кореец Хьон Чун (№105), който отнесе Ренсо Оливо (Арж, №79) с 6:2, 6:3, 6:2. Двамата не са играли досега. При успех хасковлията ще срещне неудобния си съперник Ришар Гаске (Фр, №18), който в Мелбърн сломи Блейк Мот (Авл) с 6:4, 6:4, 6:2. Досега Гришо е печелил само последния от 6-те мача с 30-годишния французин (в Шанхай през 2016 г.). 
"Беше корав съперник, не го подцених в нито един момент, а и знам какво е да играеш пред родна публика. Той направи някои страхотни удари и заслужава поздравления. Чувствам се добре, на старта на всеки голям турнир винаги е малко трудно. Доволен съм, че преодолях това препятствие и се надявам да бъда свеж за следващия мач. Направих силен край на миналия сезон и силен старт на новия, като разчитах на нещата, които умея най-добре. Знам как да играя тенис, сега търся малките неща, които да ме издигнат на следващото ниво", обяви Димитров. В края на интервюто си на корта той се обърна и към българската агитка и й благодари за бурната подкрепа.
"Всеки път, когато идвам да играя в Мелбърн, винаги има български знамена и фенове, които са невероятни. Благодаря ви, че дойдохте тази вечер", завърши Гришо.
Цветана Пиронкова (№64) отпадна на старта след загуба от световната №3 Агнешка Радванска (Пол) с 1:6, 6:4, 1:6. Двете играха последния мач за деня на централния корт в комплекса в Мелбърн "Род Лейвър Арена". Полякинята, 1/2-финалистка от миналия сезон, взе 6 поредни гейма и с лекота спечели първия сет. Във втория 29-годишната пловдивчанка 2 пъти повеждаше с пробив, но връщаше жеста. Тя реализира нов пробив за 4:3 и успя да запази аванса си и изравни. В решаващия сет Радванска отново заигра много стабилно и дръпна с 4:0, след което не даде големи шансове на българката да се върне в играта.
"Познаваме се отлично с нея. Играли сме доста пъти и знаех какво мога да очаквам. Бях подготвена за тежък мач. Доволна съм, че успях да се върна добре в третия сет и не допуснах разочарованието от загубената втора част да надделее", обяви полякинята, след като затвори мача за 104 мин.
 


Българи с национални знамена подкрепяха най-добрите ни тенисисти на кортовете в Мелбърн
 

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ