20 Април 2024събота01:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Манол Генов:

Програмата за саниране е уникална, такова чудо няма нито в Европа, нито в света

/ брой: 13

автор:Юлия Кулинска

visibility 28

Програмата за саниране е уникална, такова чудо няма нито в Европа, нито в света. Това заяви Манол Генов по време на дебатите в НС за увеличаване на финансовия ресурс на програмата до 2 млрд. лв. Според него явно е заимстван опит от Северна Корея, защото Китай не може да измисли такова нещо. "Уникална е и средата за корупция, която се създава с тази програма. Документите отиват в банката. Там потъват и само някой служител знае кога ще плати, на кого и колко", подчерта Генов. Той призова Лиляна Павлова да каже на колко от чакащите фирми и общини, които са подали документи, е платено след 1 януари.
Съпартиецът му Георги Търновалийски посочи, че управляващите искат увеличение на ресурса точно с 1 млрд. лева без анализ и мотив защо сумата е такава. Дора Янкова пък подчерта, че е необходим контрол за всеки лев със съзнанието, че това е ресурс на народа. Според нея с толкова пари са могли да се ремонтират двойно повече сгради.
Таско Ерменков беше категоричен, че програмата за саниране не може да бъде наречена национална, защото се отнася за едва 3% от българите. Той даде примери за лошо изпълнение и слаб контрол върху подобренията, които се правят по жилищата. Ерменков разказа, че няколко пъти привиквал хората, които санирали неговия блок заради некачествени дейности. Има мухъл в жилищата, на места облицовката не е поставена както трябва, от первазите водата се стича в домовете, обясни той.
 Рамадан Аталай от ДПС се обърна към ГЕРБ и заяви, че не са могли да разсеят съмненията в обществото, че в програмата за саниране има опорочени дейности. Според него трябва да се обърне внимание на малките населени места и еднофамилните жилищни сгради, иначе съмнението, че средства от данъци отиват в големи населени места, чиито избиратели са от определена политическа сила, остават.
Независимо от критиките мнозинството подкрепи отпускането на 1 млрд. лева. "За" гласуваха 109 депутати, 11 бяха против, а 32 се въздържаха.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ