24 Април 2024сряда02:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Жельо Бойчев:

Плевнелиев не успя да излезе от зависимостта от ГЕРБ и Борисов

/ брой: 13

автор:Юлия Кулинска

visibility 35

От началото на своя мандат до самия му край Плевнелиев не успя да излезе от политическата си зависимост от ГЕРБ и лично от Борисов. Това заяви говорителят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев пред журналисти в НС. Според него кулминацията е била, когато е отказал да назначи служебно правителство и по този начин оставил правителството на Борисов по-дълго на власт. "Плевнелиев се провали като президент. По никакъв начин не можем да се съгласим с изявленията му за успешно приключил мандат. Той нито беше принципен, нито последователен в своето поведение и действия, както декларира", подчерта Бойчев. Той припомни, че през 2013 г. проектът за промяна в бюджета е бил върнат от държавния глава с мотива, че не може на гърба на социалните неволи на хората да се спират реформи и да се взима дълг от 1 млрд. лв. "Плевнелиев декларира, че тази му позиция е принципна и последователна и ще бъде следвана оттук нататък. След това до края на мандата си, нито един път, нито едно решение или акт на МС беше подложено на критика от него", припомни социалистът.
"Плевнелиев бе най-несоциалният президент, който България е имала. Не сме съгласни с оценката му за успешните реформи в социалната, в пенсионната, още повече в здравната сфера и в съдебната реформа", коментира Бойчев. Той подчерта, че декларираната от президента балансирана и суверенна външна политика, не се е състояла. Социалистът подчерта, че най-добрият пример за това е смяната на кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева. "Целият този процес се е случвал негласно и със съдействието на Плевнелиев, който не направи нито едно изявление в подкрепа Бокова. Плевнелиев обслужваше пряко чужди интереси. Това, за което той заслужава подкрепа и адмирации, е, че не се кандидатира за втори мандат, категоричен е Бойчев.  

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ