26 Април 2024петък07:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Музеят на хумора и сатирата гостува в Ямбол

/ брой: 14

автор:Дума

visibility 50

От 20 януари до 20 февруари в Художествената галерия "Жорж Папазов" в Ямбол гостува Музеят на хумора в Габрово. Тематичната му колекция  "Празниците на българина" включва 27 живописни творби на 18 български художници, творили през последните години на ХХ и началото на ХХІ век. Платната са подбрани от общо 1579-те живописни творби, които се съхраняват в художествения фонд "Хумор на народите" на Дома на хумора и сатирата.
Българинът умее да празнува - цветно и звучно. Затова от показаните творби блика истинско жизнерадостно настроение и ярък колорит. Празникът изпълва душата на всички персонажи, родени изпод четката на безспорни майстори, като Енчо Пиронков, Емил Стойчев, Недко Солаков, Иван Попчев, Цветан Колев, Стоян Венев, Кирил Божкилов, Наум Хаджимладенов, Никола Николов, Илия Милков, Николай Алексиев, Калина Атанасова, Ганчо Карабаждаков и др.
Творбите са участия на художниците в различни издания на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата, както и дарения след самостоятелни изложби в Дома на хумора.
"Празниците на българина" вече е показвана в Дупница, Севлиево, Полски Тръмбеш, Казанлък, Асеновград, Русе, Пловдив и Попово.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ