29 Март 2024петък01:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Излизат албуми с Новогодишния концерт на Виенската филхармония

Програмата под диригентството на Густаво Дудамел е записана на CD, DVD, Blu-Ray и винил

/ брой: 14

автор:Дума

visibility 57

Традиционният Новогодишен концерт на Виенската филхармония е едно от най-очакваните и гледани класически събития по целия свят. Събитието се предава директно в повече от 90 страни и достига до над 50 милиона телевизионни зрители. Записите на Новогодишните концерти на Виенската филхармония се смятат за едни от най-важните албуми на класическия пазар. Тазгодишният концерт излиза на двоен CD, DVD и Blu-Ray формати на 27 януари от "Вирджиния рекърдс/Sony Classical" и може да бъде поръчан в онлайн магазина musicmall.bg. На 3 март излиза и на двойна винилова плоча, която също може да бъде поръчана предварително. От януари 2012 г. записите от Новогодишните концерти на Виенската филхармония се издават от "Sony Classical", след като компанията подписа ексклузивен договор с ръководството на прочутата културна институция.
Виенската филхармония представи на 1 януари т.г. от символа на музикална Виена - златната зала "Музикферайн", вълнуваща програма от творчеството на музикалната династия Щраус - Йохан Щраус баща и син, както и Йозеф Щраус. Програмата съдържа още произведения от Франц Лехар, Емил Валдтойфел, Франц фон Супе, Карл Михаел Цирер и Ото Николай. Програмата във всяко издание на Новогодишния концерт включва както много популярни творби, така и по-малко познати произведения, които се изпълняват за първи път. И през 2017 г. традицията продължава.
Световноизвестният венецуелски маестро Густаво Дудамел дебютира на диригентския пулт на тазгодишното юбилейно 75-о издание на Новогодишния концерт. Познат и обичан от публиката в цял свят заради изключителния си талант и ярко сценично присъствие, обявен от престижното австрийско издание "Die Presse" за "младата кръв на класическата сцена", 35-годишният Густаво Дудамел се превърна и в най-младия диригент в историята на събитието.
Роден е през 1981 г. в Баркисимето, Венецуела. Започва музикалното си обучение благодарение на програмата в подкрепа на млади таланти "El Sistema", а на 15-годишна възраст дебютира на сцената с Младежкия оркестър на Венецуела "Симон Боливар". През 1999 г. става и музикален директор на оркестъра и вече 18 сезона ръководи целия образователен проект "El Sistema project". Едновременно с многобройните си ангажименти по целия свят той продължава да дирижира Симфоничния оркестър на Венецуела "Симон Боливар". Дудамел дирижира Филхармонията на Лос Анджелис и ръководи Младежкия оркестър на Лос Анджелис (YOLA), като реализира образователни инициативи сред подрастващите. В края на миналата година договорът му с филхармонията беше удължен до края на сезон 2021/2022 г. Тази година Дудамел ще дирижира турнето на най-известния и реномиран оркестър в света - Берлинската филхармония.

Виенската филхармония

Густаво Дудамел
Снимки "Вирджиния рекърдс/Sony Classical"

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ