Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Юни 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Ние пак сме тук

Георги Георгиев

20. Януари 2017 , брой: 14   2057   1
Снимка


Страх ги е. Банално ги е страх. И те не знаят точно от какво, и ние не знаем, обаче им личи. Нервно им е, едно такова. Леко истерично. Избива ги малко на злоба, а оттам и на просташко поведение, срязано обаче от президента с минало на генерал. И Методи си тръгна. И другите, които са на един акъл с него. И прав им път.
Глупавите подмятания към президента Румен Радев, поведението на обидени госпожици, фръцканията в пленарна зала, всичко това целеше да измести фокуса от речта на държавния глава към "опозиционното" им поведение. Това е напразен опит за привличане на вниманието. След предстоящите парламентарни избори персонажите, които в опит да изобразят морална позиция се окарикатуриха, няма да припарят до Народното събрание. Не защото така ни се иска, просто времената се менят. По силата на дълбоки процеси компрадорската политическа прослойка в България, кой знае защо величана като десница, започва да губи позиции. Изборът на Румен Радев за президент е следствие от тези промени. Както често става, редовият български гражданин интуитивно усети кога нещо се е изхабило, изветряло е и трябва да си ходи в музея.
Вчерашната, да го кажем на жаргон, груба селска проява, е май само началото. Не може да се изключи, че такива сценки, с по-масово участие ще има и в следващите дни. Дълбоката причина за това поведение, е, че една малка част от българското общество отрича правото на останалата част от народа да прави свободен избор, когато той не устройва малцинството. Това го виждаме и в други европейски страни, виждаме го вече и в САЩ. Разликите са в културата, а в България процесът на себеизтъкване на "чуждопоклонниците" е утежнен и от дълбока провинциалност. И този път, моля, не разголвайте манекенката, студено е, ще стане трудова злополука.
Президентът Румен Радев не е продавач на надежди. Той самият е надежда и това е най-голямата опасност пред него. Разочарованието може да настъпи бързо, по чисто субективни причини - защо той не направи веднага чудо, защо се бави. Но трябва да имаме предвид, че самият му избор вече е чудо. Такова едно обикновено чудо, сътворено от вас, обикновените българи.
Изборът на Радев е само част от пъзела, само първото парче, предстоят и други избори, и всеки един от тях трябва да бъде отстояван. Не на барикада, както плашеше политическото недоразумение, което вече се изнася от сградата на Президентството. Типажи като него трудно биха си раздрали ризата за народа, прекалено е скъпа тя, за да се хаби. По-скоро биха насъскали едни българи срещу други. Веднъж вече пробваха и си останаха сами с вувузелите на жълтите павета, но може да опитат пак, презрението, което изпитват към вас, е много силно. Нали помните картината "Стадо говеда", която виси в една от залите на "Дондуков" 2. А помните ли как коментира платното на Златю Бояджиев президентът Росен Плевнелиев: "С Бойко Борисов седяхме тук и казвам: Добре де, това е народът, и кой го води, как го водим, в правилната посока ли го водим. Тази картина има своя дълбок смисъл". Има и ние го разбрахме.
На тези "изкуствоведи" може да се отговори само по един начин. С много достойнство. С бюлетина в ръка на предсрочните избори. С вяра, че макар и трудно страната ще започне да излиза от безвремието, в което пребивава, че ще намери определената от националния интерес, а не от чужди компаси посока. Време е да направим следващата стъпка. За доброто на България.

 

И ОЩЕ ЕДИН - "РАЗЛИЧЕН" ПОГЛЕД ПО ТЕМАТА: "ТЕ, СРЕЩУ НАРОДА"

ИЛИ:

= Отново... за пред_изборните чешмички на патлогично_лакомите за народна пара и власт – ГЕРБерлясници, казионните пишман патриотчета – само_обожествяващите се „Скат_симеончета“ и генетичните им посестрими – полово_неопределените, грант_соросоидчетата от бг. петата колона – назначени от фашингтонско_германистанските ГОЛЕМИ НАЧАЛНИЦИ на бг власт и народна пара папкащите, за... единствено „ПРАВИЛНИТЕ“ реформатори!...

Отново за УСИРАНЕТО.

Пардон.

ОТНОВО за САНИРАНЕТО (Бойко Методиев Борисов - ортака на Пашата в "онзи бизенс... с амфетамините):

"... когато съм по-свободен мисля да си санирам къщата в Банкя. http://www.blitz.bg/obshtestvo/prvo-v-blits-borisov-s-kultovo-izkazvane-...)".

Отново за УСИРАНЕТО.

Пардон.

ОТНОВО за САНИРАНЕТО – Партийно_политическа, пред_изборна, рекламна дейност на ... Опазил ни Бог (Гражданите за Европейско Развитие на България),... За сметка на 2-3-ри миларда (вероятно и повече... казва ли ти някой, смееш ли да попиташ) отрудени, общо_народни левчета - "насила" набутани в офшорните сметки на "случайни", "честни", частници - ГЕРБ_партийно "уважавани" спонсори... на предстоящата, и ... не само, кампания (за избор на, „правилния“ състав на 44-я Бг Парламент) ?!...

... И то при положение, че обикновените граждани на Тази държава ги ръфат улични псета по снежните пъртини (Например: „Зловещо! 85 годишна, възрастна жена в свищовското село Козловец издъхнала в нечовешки мъки, изядена от глутница кучета“; http://regiona.bg/index.php/bulgaria/item/18395...)

... И то при положение, че дори онкологчно болните (а бе тия обирджии, не ги ли е майка раждала...), социално изключени, безработни и прочие... граждани на Тази държава - над 70% от семействата, едва-едва оцеляващи под границата на физиологическия минимум на БЕДНОСТ, на член от семейството, битуващи тук и сега... ТРЯБВА да ВАДЯТ ХИЛЯДАРИКИ, само за достъп до "ЗДРАВНИТЕ" МАНИПУЛАЦИИ (Напрмер: "... Сумата, която е необходима, е само 3600 лева, но и те са непосилни за нея и семейството ѝ... Живот, измерващ се в дни – това са дните на 43-годишната Гергина с рак на мозъка; http://www.24zdrave.bg/article/6006696)?!...

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"