28 Март 2024четвъртък14:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова:

Целта на БСП е 8 млн. българи и нито един под прага на бедността

Правителството на Бойко Борисов върна България назад, категоричен бе лидерът на БСП

/ брой: 15

автор:Павлета Давидова

visibility 21

Суверенна България, в която правителствата не търгуват националните интереси, държава със справедливост и еднакви за всички правила и възмездие за всеки, който ги нарушава. Такава да е страната след 20 и 30 г. се надяват от БСП. Лидерът на партията Корнелия Нинова подчерта на заседанието на Националния съвет в събота, че конкретната и дългосрочна цел на социалистите е 8 милиона българи и нито един от тях на и под прага на бедност. Според нея това може да бъде направено с: решителни действия срещу мафия и престъпност, държавна грижа за българската икономика и българско производство, образование, което гарантира работа на младите, но и кадри за икономиката, здравна система, до която всеки българин да има достъп, справедлива данъчна политика, култура и духовност, които градят ценностна система, сигурност на границите и във всеки дом. Конкретните мерки за постигането на тези намерения ще бъдат детайлно разписани в предизборната платформа на социалистите. Близо 7 часа отне на членовете на НС да избистрят промените в устава, предизборната платформа и коалиционната рамка. Съветът прие и ориентировъчна програма за заседанието на Конгреса на БСП на 4 и 5 февруари.
"Двегодишният период на управление на правителството на Бойко Борисов и мнозинството в 43-то НС върна България назад. Липсата на държавност, равнопоставеност и справедливост, липса на икономическа програма, гарантираща траен и висок растеж, задълбочаващата се демографската катастрофа, бедността и нарастващите неравенства. Това са най-големите предизвикателства, пред които ни изправи управлението на Борисов", категорична бе Нинова. Според нея след управлението на ГЕРБ България е изправена пред опасността от спиране на евросредства, провал на реформите в здравеопазване, образование, съдебна система, пенсионна реформа. Тя подчерта, че това управление е било пагубно за енергетиката, земеделието, за чуждите инвестиции и социалната сфера. "Външната политика постави унизително на международната сцена България, нейния авторитет и суверенитет. Пасивност, покорност и преклонение пред чужди интереси, стигащи до предателство на националния интерес", оцени кабинета Нинова. Във вътрешен план намаляване на престъпността има само в отчетите на МВР, но не и в живота на хората, добави тя. По думите й в страната липсва държавност, задълбочават се бедността и демографската криза, увеличават се неравенствата. Според Нинова в обществото липсва духовност, цари безкултурност, войнстваща арогантност, незаслужено отношение към творците.
"Мнозинството дойде на власт с обещание за реформи, ниски нива на публичен дълг, а какво се случи след 2 години - дългът нетно се увеличи на 26 млрд. лв. през 2016 г. и правителството натовари няколко поколения да го плащат. Преките инвестиции са намалели, разпределят се поръчки само на фирми, близки до управляващите, 954 фирми в строителния бранш са закрити, всички големи енергийни проекти в региона ни заобикалят, линията на бедност се е увеличила с 25%", продължи да изрежда негативи Нинова.
"Винаги преди избори генномодифицирани организми или люспите на БСП ни атакуват, че ще правим коалиция с ГЕРБ, за да вземат от нашата подкрепа, за да се обявят за леви. Реалността обаче е, че и след парламентарните няма такава коалиция, и след президентските. Все по-ярка е опозиционността ни. Светкавичната позиция на Борисов днес след моето изказване го показва. Нямаме нито една допирна точка с ГЕРБ", отхвърли тя управление с гербаджиите.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 186

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 207

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ