26 Април 2024петък07:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Извратено - платено

/ брой: 16

автор:Валентин Георгиев

visibility 75

Няма лошо или нелогично да се протестира - за една демокрация това е признак, че е жива. Когато обаче демонстрацията премине границите на нормалните човешки възприятия и се превърне в пошъл театър на абсурда, тя опорочава смисъла на самия протест и намалява силата и ефекта му.
Така се получи и с т.нар. Поход на жените във Вашингтон срещу встъпването в длъжност на Тръмп. Походът впечатли със своята масовост, но видимо отблъсна милиони по цял свят със сцените на открита простотия, цинизми и злоба, с които ни заляха известни личности, сред които и попиконата на няколко поколения Мадона. В изпъстрена с псувни реч тя изрази недоволството си от изборните резултати, като дори не скри, че мислила много за "взривяване на Белия дом", но знаела, че това "няма да промени нищо".
Не друг, а един от глашатаите на отиващото си неолиберално статукво "Ню Йорк таймс" на следващия ден не скри, че целият гнусен маскарад е дирижиран с много пари. Парите на Сорос - най-големия донор на загубилата изборите кандидатка на Демократическата партия Хилъри Клинтън. 56 негови организации са дали долари. Америка не помни такова чудо - борци, уж за справедливост, човешки права и демокрация, да не могат да се примирят със свободния избор за промяна. Демократични и толерантни, но само ако става това, което те искат.
За платените протести срещу Тръмп, а и срещу всяко неудобно управление по света, от страна на Сорос и близките до него организации, се знае отдавна. България не прави изключение. Но е доста ненормално хора, уважавани заради таланта им - певци, актьори и т.н., да стават безапелационни съдници на обществото с право на височайшо мнение за проблеми, които нямат нищо общо с тяхното амплоа. Колкото до Сорос, действията му вече приличат на заговор срещу законен президент, което е антидържавна дейност. Крайно време е да бъде обявен за заплаха за националната сигурност, арестуван и съден!

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ