19 Април 2024петък13:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Мое дясно" - реално, но последно

/ брой: 95

автор:Лилия Томова

visibility 1451

"Отбрах по-важните си текстове в книга, написана много повече от позицията на десния избирател, отколкото с някаква историческа претенция", споделя Георги Лозанов пред медии. Поводът е сборникът със заглавие-заклинание "Мое дясно" на най-важния от две години човек в Съвета за електронни медии (СЕМ).
Проблемът на същинската дясна политика е миналото във всичките му аспекти, откровеничи публично известният като Гого Папийонката "регулатор". И сред най-важните проблеми откроява досиетата и "мощната носталгия" на българите.
Така си е. Има за какво да са "мощно носталгични" хората, особено тези като г-н Лозанов, т.е. близките и до предишната, а и до днешната власт. И защото господинът има претенцията да "ориентира" творбите си към по-младите поколения, редно е те да знаят кой се опитва да ги учи на морал.
А ги учи лице от номенклатурното минало на България, успешно скокнало и в "демократичната" номенклатура, и чийто татко е автор на първия приживе издигнат паметник на другаря Тодор Живков в Правец. Учи ги човек, който в т.нар. ни демократични години е "на всеки километър" по абсолютно, ама абсолютно всички "теми на обществото" и е винаги с властта. Човек, не работил нито ден нито като репортер, нито като редактор, но обучаващ младите хора днес на журналистика; куратор на Изложбената зала на... "Си Банк"; член на Борда на "Бояна филм". И който, според декларацията си в Сметната палата, за миналата година не е получил, а и не е изхарчил... нито лев, но затова пък в почти всички журналистически конкурси е "оценител". Макар че при първото си "назначаване" в СЕМ отпадна при жребия, днес той ръководи "нужен-ненужен" орган, в който няма нито един човек с журналистически, а като че ли и с административен опит.
Защо ли тогава Георги Лозанов е вечно подкрепян, поддържан и дундуркан от всяка власт, от днешната - също? Обяснението е простичко - подобни хора са удобни, най-малкото защото, без дори да им подсказваш, умеят да се нагодят към посоката на вятъра, и го правят хем изпреварващо, хем с радост. Най-вероятно затова излиза днес "Мое дясно" - идват избори. И щом председател на изборния щаб на управляващата партия е вътрешният министър, защо и на медиите да не бъде сложен още по-строг намордник от шефа на СЕМ, оторизиран да следи какво и как отразяват? Та да запомнят журналистите "правилото" - "Вдясно!" Каквото и да значи това в България...
Иначе любопитно е все пак - човекът, който громи досиетата, попълни ли все пак (доскоро не беше) декларация за непринадлежност към бившата ДС? Защото - аман от пребоядисани "десни" комунисти...

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ