20 Април 2024събота14:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Произведено в България

Някой ден или скоро

/ брой: 19

автор:Иван Ченчев

visibility 1623

Как сте, как сте в спорта, добре ли сте, на шега попитала властта. Добре сме, даже много, на шега отговорили спортистите. За жалост обаче вече не остана място за майтапи. Никакви и по никакъв спортен повод. Защото в този проблем всъщност е вклинен друг – този със здравето на нацията. На децата на България. Така е. Спортът е абсолютно, тотално забатачен сектор! И това за пореден път стана ясно вчера, когато имаше обществено обсъждане на програмата на БСП с шефове на федерации, председатели на обединени спортни клубове, академичните среди, треньори, методисти и прочие.
Как от вече предишния екип на спортното министерство решиха, че са предложили добър нов закон, не знам, след като никой от тези, към които е насочен, не го харесва! Тях дори никой не ги е и питал. Поне за някое предложение. Ей така, от кумова срама. Спортът иска отделяне на ресурс. Това означава средства, бази и хора. Справедливо разпределени по една напълно НОВА рамка. Иска и цялостна национална система за развитие. А най-важното е, че знае как да изглежда тя. Само дето е нямало кой да чуе.
Та на това обсъждане стартира началото на промяната. Ребром се поставиха доста въпроси. Шеф на федерация се чудеше защо, да му се не види, не му признават закупените медали за награди по турнирите, за разход?! Категорично се поиска анализ на последните две години управление на спорта. Наблегна се и на изчистване на юридическия статут на клубовете. Пожелаха масов студентски спорт с поне 120 часа в бакалавърското обучение. И още, и още. Вярвам, че ще има национална система. Вярвам, защото има единомислие. Бяха дадени наистина страхотни предложения. А и е време това да се случи. Естествено, ще се доработи предложената програма. Но спортът вече е изслушан. И няма да е страна, а ще е част от собственото си управление. Така трябва. Тези хора най-добре знаят какво е необходимо, за да има в България здрави деца, съвестни и добри спортисти и резултатни професионалисти на големите форуми.
За финал. Отчетливо си спомням и проведената среща на спорта с Румен Радев между първия и втория тур на президентските избори, която имах удоволствието и честта да водя. Тя също даде начало на новото мислене. Да, спортът има крещяща нужда от грижа на държавата! И някой ден ще я получи. А защо не и скоро...
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ