24 Април 2024сряда13:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Отлепени от земята

/ брой: 19

автор:Валентин Георгиев

visibility 1696

Театърът на абсурда най-сетне свърши! Предстои двумесечен антракт, преди отново да започне да ни облъчва следващата парламентарна говорилня. Тази ще я запомним с рекордно ниския й рейтинг от 7%. Подобно унизително падение на институцията, която трябва да бъде еталон на представителната ни демокрация, не е имало през целия ни злощастен преход.
Дори последният ден на това Народно събрание остави усещането за нещо цинично и пошло. Този път Цветан Цветанов надмина себе си. Цветя, самоопиянение за "добре свършена работа", суперлативи за това как "времето и народът" им дали "задача да търсят не разделение, а обединение" и как "правихме всичко това през двете години на този парламент"... Цялата тази водевилна логорея, с която ни заля, вероятно е накарала дори привържениците на ГЕРБ тихичко да благославят роднините му до девето коляно.    
Няма що - страшно "достойно поведение" е да вземеш 20 млрд. заем, да похарчиш само 18 млрд. от тях и да твърдиш, че си реализирал 2 млрд. излишък. Правиш го тихичко, без агресията на "лошите комунисти" начело с Нинова. 
А нали мандатът на един парламент е четири години? Защо тогава, когато ГЕРБ са на власт, мандатът му става 2-годишен? Що така пак не оценихте по достойнство Бащицата Борисов? Най-големият политик, най-лоялният и послушен премиер към ЕС и НАТО, най-големият футболист, най-големият пожарникар, най-големият пазител на границите ни, най-големият борец против корупцията, най-големият строител на магистрали,  най-харизматичният, най-защитаващият интересите на родината ни, най-почтеният... най, най, най- достойният, довел България до невиждан възход, заради който народът го наказва без време! Кого се опитвате да заблудите с празни приказки? Ако наистина сте правили всичко в интерес на народа, нямаше пак да си тръгнете преждевременно.
А какво да кажем за една от патериците на ГЕРБ в този парламент - Валери Симеонов, който бил впечатлен от "високото ниво на квалификация на депутатите." И какви заслуги си приписа само - при мерките за борба с корупцията, търговията с гласове, партийните назначения в администрацията... Чува ли се въобще този човек какво говори? Хубавото все пак е, че колкото повече говори, толкова повече падат процентите на Патриотичния му фронт за спасение на Бойко.
Колкото до обещанията на БСП, че в 44-то НС ще постави в центъра на политиката си "непримирима съпротива срещу кражби, мафия и блага на отбрана класа" - засега звучат като поговорката за тигана и рибата. Ами, направете го! Толкова години слушаме хубави обещания, все в бъдеще време и нищо не се променя. Който успее да помръдне държавата ни от поне едно последно място в ЕС, има шанс да повтори мандата си. Досега само веднъж наивниците избраха повторно същите, които продължиха да ги лъжат. И гласувайте, за да не ви се натресат пак онези, които не искате!
А иначе вчера бе хубав ден за България - този парламент си отиде завинаги.

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 163

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 150

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 175

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ