19 Април 2024петък12:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На фокус

Снимка на резила ГЕРБ & Ко

Кълка до кълка, крак въз крак шайката му план чертае пак

/ брой: 23

автор:Ина Михайлова

visibility 131

31 януари 2017 г. Дни, след като правителството Му не е официално на власт. Те пак са заедно и бистрят нов мандат. "Подготовката за изборите започна с пълна сила. С колегите обсъждаме приоритетите за новата ни управленска програма и стратегията за предсрочните парламентарни избори", написа с хъс на стената си във фейсбук бившата министърка на регионалното развитие, първом известна като Хубавото Лиле.
Творят нова управленска програма. След всичко, което ни забъркаха в годините.
На снимките героите наши са като на седянка - Томислав Дончев, Румяна Бъчварова, Теменужка Петкова, Вежди Рашидов, Екатерина Захариева, Лиляна Павлова, Владислав Горанов, Красен Кралев и пр., както и самият Бащица.
А гадните комунисти и хибридни кремълчици са написали като коментар под снимките: "Групова терапия с реклами на хранителни добавки за редовен стомах?". Или "Хората работят... а вие тъпизми създавате! За това ще си пукнете бедни като съветски чакали...!" Има и "разбирачи": "Всички гледат с празни погледи." Или просто анализатори: "Не виждате ли как тези хора работят здраво и нямат никакви планове!". Въздишащи също не липсват: "Бойко Борисов..., колко добри неща направиха, санира блокове, не знам от къде са парите, но прави добри неща!"
*    *    *
Не е лесно да си Бай... на такава дружина. От едната страна, те гледа Наследникът, известен още като Интелигентния. В Габрово го знаят като Кратунко. Продължава да премята еврофондове. Нищо, че и на децата вече е известно на кого ги спират и КОЙ кръг фирми се възползват от парите.
*    *    *   
От другата страна - Хубавото Лиле. То загуби своя чар в годините и се превърна в Лиляна Винетката, мис Свинетка и госпожа Дупка. А толкова ленти и копки направи. Що костюмчета разходи по магистралите, а един сняг я провали. Затова - никакви магистрали, чертае планове фен на хубавицата. И никакви винетки, добавяме ние.
*    *    *
"Мацето, което може да не е разбрало какво гледа в платения вечерен курс на Харвард за "лидери", също няма кахъри. Нямаше притеснения и като се разхождаше с холивудски актьори, за да ги снима на фона на стари складове, фабрика и комин като реклама на туризма ни. "За едно пробито лого" станахме пишман. Зевзеците още поднасят Ангелкова заради думите й, че българското море е по-чисто от гръцкото. Калимера! И че ще имаме евтин плаж - да, ама на куково лято. Като гледам - не се тормози. Смогна да бъде съветник на Плевнелиев в любимата му област регионално развитие, два пъти министър - на транспорта и на туризма, че и под венчило мина. Натоварен сезон.
    *    *    *
А като имаме реклама - какво. На "Зелена седмица в Берлин" - най-голямото Международно изложение за земеделие, храни и градинарство, отбелязахме нови висоти. Докато фермерите протестират заради субсидиите, "нищото в оставка" Танева откри щанда ни, на който за шок и ужас нямаше дори българско знаме. А саморекламата ни се изразяваше в магнити с голи дупета, секси мацки на мотори, Мерилин Монро, бързи коли и девизи като "Money, Power, Respect". Мадам "Нищо" заедно с другия герберски провал - Кристалина Георгиева, не се посвениха да се възползват от трагедията на хората в Хитрино, обявявайки как Брюксел ще им даде 20 млн. лв. по... Програмата за развитие на селските райони. Кой ще обясни на двете женички, че таз програма не раздава ей така едни пари, пък било то и заради инцидент като този в Хитрино? Кой да каже на бедните хорица, че подадените преди време от тях проекти по същата програма са под чертата и няма шанс да изплуват? Защото общината им не се управлява от ГЕРБ, а и не са си платили процентите на Бащицата и на Пора. Последният май пак се размириса...
*    *    *
Как наднича Моската, Главният машинист на държавата. На младата му "Мулти" главица, се струпа много, но той може да носи, а и обича, когото трябва. Оставката му стоеше композирана на трети коловоз. Нито корупцията в "Автомобилна администрация" (небезизвестното ДАЙ!), нито железопътните му експерименти го препънаха. Кметът на Варна го нарече "Пъдар", но туй да му е проблемът. В морската столица и на Лиляна Павлова казват "радиоточката на Борисов". Там впрочем още се чудят на твърденията на "Мултака" за печалбата на пристанището. Други искат да разберат детайли за цистерните на Хитрино, но...
*    *    *
Най-усмихнат е г-н Кингпин. Нали знаете кой е той? Известен комиксов злодей. Един от враговете на Спайдърмен и най-големият враг на Деърдевил. Малко детайли за г-н Кингпин (Уилсън Фиск), макар и фиктивни. Имал трудно детство. Дразнен и обиждан от съучениците си заради наднорменото си тегло, започва да тренира себе си в психологична битка. Създава банда с биячите, която по-късно става мафиотска дружина, а Фиск става бодигард и дясната ръка на мафиотския бос Дон Риголето. По-късно убива престъпния бос и поема контрол над дружината му, като по този начин става един от известните престъпници на Ню Йорк. Дотук с комиксите. Рекламният бос и партиен номад, оглавявал спортното ни министерство, беше повече известен в бранша като "Бързата метла". Заради скоростта на разчистване на спортните ни достижения и опит. Провалът ни на Олимпиадата в Рио, наблюдаван отблизо от г-н Кингпин, бе засенчен от личния инцидент с бившия министър и откраднатия му часовник. Това запомнихме. Както и се нагледахме на демонстративно откриване на крупни спортни обекти в полуобезлюдени райони за сметка на пренебрежителното отношение към куп федерации и детски школи.
*    *    *
Фотото на резила нямаше да е завършено, ако липсваше Шматката. Не знаете коя е тя? Руми, леля Руми. Шматката беше кодовото й название в МВР. Жалко, че не е с шапката и сандалките като Есмералда на мексиканската граница. Сезонът не е такъв, а и мястото. То и тя не си беше на мястото във вътрешното министерство и си пролича. Няма служител от системата, който да й прости за играта на реформи, както и за тоталното обезкръвяване и обезверяване. А заради лъжите с мигрантите тепърва ще сърбаме попарата.
*    *    *
Счетоводителката на студения резерв, известна като Табуретката, също е тук. "Перфектният специалист" се омота в дебрите на енергетиката. Накара старците по селата да се запасяват с консерви и свещи за режим на тока. Опасността не е отминала. И ще ни сполети с пълна сила, защото проблемът е заложен и механизмът тик-така. Само след месец ще ни гарнират с наводненията на язовирите. А, между другото, хората от с. Бисер вече знаят какво е "гарантирано от ГЕРБ". Обещаха им виновните за случилото се с тях преди пет години да понесат последствията. Няма такива. Както се случва в тази държава в последния четвърт век. Сега чакаме ревизията на кабинета "Борисов 2". Дано.
*    *    *
Влади също е тук. Не му стигаха парите като депутат, но като министър явно сметките му излизаха. Личните де. Щото общите се оказаха с милиарди заеми, които и внуците ни ще плащат. Сега с какви ли "частни проекти" се занимава? И дали още пие кафе с онзи, чиято кандидатура за шеф на ДАНС твърди, че не е подкрепил? Божа работа. Горанова.
    *    *    *
Няколко думи за онези, които липсват на снимките.
Нашият Дани, "Момчето, дето изглежда умно". Подставеният, който ни продаде и предаде. Онзи, който работеше против България и беше един от пасмината, проиграли историческия шанс не само на Ирина Бокова, но и на държавата. Дано си е подложил добре.
Ники Хибридното или Ники Мокета, Перукан. Началникът на сринатото доверие в армията. Земеделецът, разорал отбраната, от когото военните очакваха поне комбайн с вертикално излитане да вкара на въоръжение. А той им остави в наследство набор от артисти и несретници, уредени на държавната софра, и пробойни в строя. Затова пък ще остане в историята като военният министър с две преписки в прокуратурата. Но пък направи и невъзможното за едната "Селска чест" (във вид на фондация).
Но и той не е най-големият резил на кабинета, след като Божо Манчестъра ръководеше икономиката. Впрочем, той се сдоби с още един прякор по време на престоя си във властта - Трикаджията, след изпуснатото "откровение", че предизборната позиция на реформаторите срещу премиерски пост на Борисов била само предизборен трик. Убиецът на плакати Лукарски явно ще опита всякакви трикове, за да се намести и в бъдеще.
Дали това ще се отдаде на д-р Менгеле след всичко, което сътвори в здравеопазването, е твърде спорно. Не за Бащицата. На него му е все тая кого къде ще пресрещне на пътя, за да си избърше ръцете, когато трябва, с него. Пепи Готиното, ако щете Пешо Ваксината или Пешо Еболата, тепърва ще трябва да се спасява от даването на пръстови отпечатъци, където трябва. Геноцидът, на който подложи милиони българи, ще е неговата преизподня.
Без скрупули за сътвореното в годините и винаги готова е Мадам Yes! Желязната лейди - последно на образованието, в което за кратко време сътвори куп бели. Момичето на Барозу продължава да се изживява като вечната Амбър. Волен Сидеров е прав, че "Кунева има готовност да стане генерален секретар на ООН, на ЮНЕСКО, на Международната детска асамблея "Знаме на мира", даже и главен мюфтия!" Ако има кой да й се върже!
*    *    *
Който няма грам мозък в главата - да се върже на цялата шайка, която има и наглостта да се самонадъхва, че ще ни управлява отново, и то с Бай... КОЙ начело. Представяте ли си какво правителство: Кратунко, Перукан, Шашмата, Кингпин, Трикаджията, Момичето на Барозу, Свинетка, Мацето, Мултака, Дани, Влади и сие. Добавете към тях Цвинокио и Пинокио. И не им пука, седнали кълка до кълка, кръстосали крак въз крак, All Stars ("Всичките Звезди") да бленуват за трети мандат. Боже, опази ни!

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 62

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 70

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 65

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ