25 Април 2024четвъртък15:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тарикатски номера

/ брой: 23

автор:Ина Михайлова

visibility 3194

Предизборната кампания не е започнала, а в обществото се насаждат няколко очаквания. Първо, резултатите от изборите на 26 март са под въпрос, т.е. вотът ще бъде компрометиран. Второ, правителството, което ще бъде сформирано след това, няма да изкара дълго. Трето, ако БСП спечели и ГЕРБ останат в опозиция, неминуемо ще се стигне до нови избори. Четвърто, следващият парламент трябва да приеме нови изборни правила съобразно референдума на "Шоуто" и да се разпусне. Пето, очакват ни избори до дупка заради всичко по-горе. Докато ГЕРБ и сие не се окажат там, където искат. Във властта.
Машинното гласуване се оказа формалната ябълка на раздора. Докато ЦИК обяснява как то е възможно в 500 секции, умело контролираният от ГЕРБ съд се произнесе, че машинки трябва да има във всички секции. Служебният кабинет да се оправя. Всички са маскари, а "Нова република" удържа първа победа. Поне намери повод да пошуми за себе си, правейки услуга на Б.Б. В същото време прокуратурата, пак в ръчичките на онези, които си ги избраха, побърза да разясни чрез тИлИвизора, че резултатите от референдума са просто задължителни. Ако и съдът накрая каже същото, което не е изключено, ситуацията в държавата ще се оплете като свински черва.
Има хора, които опитват да внесат съмнение в законността на изборите, обобщи проф. Михаил Константинов натрапчивото усещане. Тези хора дърпат конците на съда и прокуратурата, които в момента като миксер разбъркват пейзажа. И се опитват да предрешат изхода от вота в полза на възложителя. 
Междувременно Слави Трифонов поставя ултиматуми на следващия парламент - или да вкара държавата в шоуто, или в държавата всичко ще стане шоу. И ще го постигне от екрана и с подкрепата на умните и красивите. Социолози и политолози се надпреварват да обясняват как логично БСП и ГЕРБ ще плеснат и ще се прегърнат след два месеца, как следващото НС ще има кратък живот, бъдещото правителство е обречено, а статуквото - бетонирано. А съветникът на Бойко Борисов по медийните въпроси Тома Биков направо разсече възела - нови избори след 26 март, ако ГЕРБ не е във властта. Жалките им медийки на час по лъжичка сипят прелюбопитни "новини" за номинирани депутати, компрометирани имена, "скандални" пазарлъци.
И тъй - гласят ни нов "Костинброд". Само че тарикатски. Държавата, все още в ръцете на ГЕРБ и службогонците им, издевателства над бедния електорат: Все тая дали ще гласувате или не, имайте едно наум, че вотът ще бъде атакуван до дупка. А вие сте натрапници. Нищо няма да се промени, няма и за какво да гласувате. Колкото по-малко "активни мозъци" пред урните - толкова по-добре. Пасивните - под строй до машинките.
Твърде повърхностно се опитват да компрометират изборите в аванс. Явно резултатите от президентския вот ги хвърлиха в паника. Затова пуснаха машината за издевателство над електората.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ