Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Май 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Промяната е неизбежна

Александър Симов

3. Февруари 2017 , брой: 24   1288   1След като цяла седмица умишлено се нагнетяваха медийни интриги и виртуални внушения, че Румен Радев няма да наложи вето върху Закона за концесиите, той показа, че на "Дондуков" 2 вече има президент. И върна този лобистки закон, приет от ГЕРБ в края на предишния парламент като целенасочен опит за саботаж на нормалния дневен ред на страната. "Спартанът" почна да мачка. Защото това трябва да е лицето на новата политика - не само красиви думи, не само романтични надежди и прекрасни очаквания, а конкретни действия, които да ударят основите на статуквото, оплело като паяжина страната.
Това е голямото предизвикателство, с което ще се сблъска и БСП в своя път към управлението. Вече е очевидно, че хората не гледат на левицата като на нещо пренебрежимо, а очакват от нея ясни действия, които да показват решимост в най-важната битка - за различна България. Оказа се, че не е толкова трудно да се противопоставиш на корпоративното безумие и нечистите интереси - просто трябва да имаш ясна идея за политиката и съзнанието, че няма да има кой повече да търпи компромиси, залитания и сметки на дребно. И вероятно това е посланието, което избирателите искат да чуят от конгреса на БСП. Че промяната е неизбежна и този път няма да има кой да я спре.

 

ШЕГИЧКА: "НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ ПРИЯТЕЛИ" (ИЛИ СЕРИОЗНО ...

... ЗА СЕРИОЗНОТО):

ВМЕСТО ДЪЛБОКО_МИСЛЕНПОГЛЕД КЪМ ПЪПА НА БСП ?! - ЧЕСТИТО НИ 25-6 ГОДИШНА "ПРОТОЧНА НОВИНА"...

... ЗА РОЛЯТА НА ОЛИГАРСИТЕ - КОРУПЦИОННО_КОМИСИОНЕРСКИ ПАЗАРДЖИИ НА БГ ЛИБЕРАЛНО _ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ МЕКЕРЕТА - ТЕХНИ ДЪРЖАНКИ В ЗАКОНОДАТЕЛНАТА И НАЗНАЧЕНЦИ В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ:

„Официално: От КРИБ се обявиха срещу ветото на Румен Радев за Закона за концесиите! (ПИСМО)“

• София, България •

(04 Февр. 2017, 08:23; http://www.blitz.bg/ikonomika/ofitsialno-ot-krib-se-obyavikha-sreshchu-v...

• Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (чиито публични лица са ДЕБИЛ_лойнясващите олигарси, за сметка на държавно_общонародното подзамно, земно, над_земно и финансово_бюджетно ИМАНЕ - Ивчо Прокопиев, Огнаян Донев, Зализаните Дели_ормански олигарси - Братя Домусчиеви & ко) изпратила писмо до президента Румен Радев в защита на Закона за концесиите. В него подробно е изложена позицията на браншовата организация, откъдето са посочили, че не са съгласни с упреците към нормативния акт. Датата на писмото е 31 януари, два дни преди държавният глава да наложи ветото.

От КРИБ обясняват, че не са съгласни с основния аргумент от „Дондуков“ 2 – че текстовете не са били подложени на сериозно обществено обсъждане, пише в-к Труд. „Българският бизнес активно участваше във всички етапи на по законопроекта като пряко заинтересована страна. Ние считаме, че прилагането на европейското право, принципи, процедури и изисквания, е не просто задължение, но и логичен избор.

Приемането на Закона за концесиите е не само пряко свързано с ангажиментите на България, произтичащи от членството й в ЕС, но и акт, отлагането на който ще доведе до налагането на неизбежни санкции“, пишат от КРИБ.

Текстът е подписан от Евгений Иванов, изпълнителен директор на организацията. В 11 ч в понеделник КРИБ, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на индустриалния капитал в България ще представят своите приоритети за 2017 г. на пресконференция в София. На нея те ще отговарят и на въпроси за ползите от Закона за концесиите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! "

 

Няколко думи

 • 26. Май 2017 101
  341
  1

  Мария Захарова
  говорител на Външното министерство на Русия

  Убедени сме, че такъв светъл празник като Деня на славянската писменост 24 май трябва да помага за сближаването на нашите народи, които почитат Кирил и Методий, и със сигурност не трябва да става причина за раздори и конфликти, да не бъде повод за изкуствено нагнетявани страсти. Това е изкуствено...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"