Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Промяната е неизбежна

Александър Симов

3. Февруари 2017 , брой: 24   2139   1След като цяла седмица умишлено се нагнетяваха медийни интриги и виртуални внушения, че Румен Радев няма да наложи вето върху Закона за концесиите, той показа, че на "Дондуков" 2 вече има президент. И върна този лобистки закон, приет от ГЕРБ в края на предишния парламент като целенасочен опит за саботаж на нормалния дневен ред на страната. "Спартанът" почна да мачка. Защото това трябва да е лицето на новата политика - не само красиви думи, не само романтични надежди и прекрасни очаквания, а конкретни действия, които да ударят основите на статуквото, оплело като паяжина страната.
Това е голямото предизвикателство, с което ще се сблъска и БСП в своя път към управлението. Вече е очевидно, че хората не гледат на левицата като на нещо пренебрежимо, а очакват от нея ясни действия, които да показват решимост в най-важната битка - за различна България. Оказа се, че не е толкова трудно да се противопоставиш на корпоративното безумие и нечистите интереси - просто трябва да имаш ясна идея за политиката и съзнанието, че няма да има кой повече да търпи компромиси, залитания и сметки на дребно. И вероятно това е посланието, което избирателите искат да чуят от конгреса на БСП. Че промяната е неизбежна и този път няма да има кой да я спре.

 

ШЕГИЧКА: "НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ ПРИЯТЕЛИ" (ИЛИ СЕРИОЗНО ...

... ЗА СЕРИОЗНОТО):

ВМЕСТО ДЪЛБОКО_МИСЛЕНПОГЛЕД КЪМ ПЪПА НА БСП ?! - ЧЕСТИТО НИ 25-6 ГОДИШНА "ПРОТОЧНА НОВИНА"...

... ЗА РОЛЯТА НА ОЛИГАРСИТЕ - КОРУПЦИОННО_КОМИСИОНЕРСКИ ПАЗАРДЖИИ НА БГ ЛИБЕРАЛНО _ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ МЕКЕРЕТА - ТЕХНИ ДЪРЖАНКИ В ЗАКОНОДАТЕЛНАТА И НАЗНАЧЕНЦИ В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ:

„Официално: От КРИБ се обявиха срещу ветото на Румен Радев за Закона за концесиите! (ПИСМО)“

• София, България •

(04 Февр. 2017, 08:23; http://www.blitz.bg/ikonomika/ofitsialno-ot-krib-se-obyavikha-sreshchu-v...

• Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (чиито публични лица са ДЕБИЛ_лойнясващите олигарси, за сметка на държавно_общонародното подзамно, земно, над_земно и финансово_бюджетно ИМАНЕ - Ивчо Прокопиев, Огнаян Донев, Зализаните Дели_ормански олигарси - Братя Домусчиеви & ко) изпратила писмо до президента Румен Радев в защита на Закона за концесиите. В него подробно е изложена позицията на браншовата организация, откъдето са посочили, че не са съгласни с упреците към нормативния акт. Датата на писмото е 31 януари, два дни преди държавният глава да наложи ветото.

От КРИБ обясняват, че не са съгласни с основния аргумент от „Дондуков“ 2 – че текстовете не са били подложени на сериозно обществено обсъждане, пише в-к Труд. „Българският бизнес активно участваше във всички етапи на по законопроекта като пряко заинтересована страна. Ние считаме, че прилагането на европейското право, принципи, процедури и изисквания, е не просто задължение, но и логичен избор.

Приемането на Закона за концесиите е не само пряко свързано с ангажиментите на България, произтичащи от членството й в ЕС, но и акт, отлагането на който ще доведе до налагането на неизбежни санкции“, пишат от КРИБ.

Текстът е подписан от Евгений Иванов, изпълнителен директор на организацията. В 11 ч в понеделник КРИБ, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на индустриалния капитал в България ще представят своите приоритети за 2017 г. на пресконференция в София. На нея те ще отговарят и на въпроси за ползите от Закона за концесиите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! "

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"