Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Април 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

На първа страница

Любовта е красива във всички житейски сезони

Лилия Маравиля и Христо Шопов продължават националното си турне с "Догодина по същото време"

Дума

6. Февруари 2017 , брой: 25   871   0
Снимка


Постановката "Догодина по същото време" с участието на Христо Шопов и Лилия Маравиля празнува през февруари 1 година от своята премиера. За този период Националното турне премина през над 20 града от страната. Десетки хиляди почитатели на театралното изкуство и актьорите съпреживяха красивата любов на героите от пиесата. "Благодарим ви, уважаема публика! За обичта, за препълнените зали, бурните аплодисменти и прекрасните емоции, с които ни дарихте", заявяват артистите. Двамата продължават националното си турне и тази година, за да стигнат до своята публика дори в най-отдалечените кътчета на България. За всички, които посетят спектаклите през февруари - месеца на любовта, и споделят този рожден ден, са подготвени подаръци и изненади, информират от пресцентъра на артистите.
Представлението ще се играе в Общинския младежки дом в Шумен на 8 февруари, в ДТ "Стоян Бъчваров" във Варна на 9 февруари, в ДТ "Апостол Карамитев" в Димитровград на 13 февруари. Навръх Свети Валентин, на 14 февруари, със спектакъла "Догодина по същото време" столичният Сити Марк арт център ще отпразнува първата си годишнина, съобщава Божидара Димова. След това Лилия Маравиля и Христо Шопов заминават за Сливен, където ще играят на 23 февруари в читалище "Зора", следващата вечер ще гостуват в общинската зала на Ямбол, а на 28 февруари завършват този цикъл в Сити Марк арт център. Националното турне продължава и в други градове на страната, които ще бъдат обявени допълнително.
Пиесата е създадена от Бърнард Слейд през 1975 г. Има редица награди и над 1400 представления на Бродуей. Сега предизвикателството да се превъплътят в образите на Джордж и Дорис приемат Христо Шопов и Лилия Маравиля - актьори със забележителен талант и респектираща кариера. Режисьор е Георги Михалков, негови са преводът и адаптацията на пиесата. Композитор е Иван Драголов, сценография и костюми Антония Попова, продуценти са Владислав Карамфилов и Лилия Грънчарова.
"Догодина по същото време" е точката на пресичане на две търсещи се и отдадени една на друга души, извън параметрите на времето, социалния статус и условностите на битието. История за една изневяра, превърнала случайността в съзнателен избор и повод за преоткриване - година след година... Вдъхновяваща изповед, изпълнена със забавни ситуации, обрати, изпитания и възторжен триумф на любовта, като неизменно присъствие в житейските сезони.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"