28 Март 2024четвъртък12:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Игра с огъня

/ брой: 27

автор:Велиана Христова

visibility 41

В доминирания от републиканците Конгрес на САЩ сенаторът Дейна Рорабейкър заяви пред албанска телевизия, че на нашата съседка Македония й е отредено заради вътрешните междуетнически проблеми да бъде поделена между България и... Косово. И щели във Вашингтон да обсъдят... промени в границите на Балканите. Човекът бил дългогодишен конгресмен, та първото нещо, което му идва на ум на човек след изцепките, е за вредата от вечните депутати...
Обаче, да си спомним мъдреца Чехов: "Ако на стената виси пушка, тя задължително трябва да гръмне в края на пиесата". Подобни инсинуации никак не са случайни, нито пък са последни. Има лобита в САЩ, които отдавна замислят доразсипване на Европейския съюз чрез отцепване на Европейския Юг. Затова пушката трябва незабавно да бъде свалена от стената. Македонското външно министерство реагира светкавично. Но нима нас това не ни засяга? Нашата дипломация реагира ли? А Европейският съюз, който уж се грижи за сигурността, спокойствието и просперитета на всичките си държави членки? Няма случай досега в историята намесата на Великите сили на Балканите да не е била заради техни интереси и да не е довела до десетки хиляди кости курбан, до чудовищни трагедии за балканските народи.
И да не се залъгваме, че не било сериозно да обръщаме внимание на някакъв си сенатор, дето изрекъл идиотия. И на други се е случвало. Но тия други не са измисляли експеримента Косово, не са докарвали там 200 000 външни мюсюлмани, за да формират две общности, които не се познават и не се търпят. Сега ни говорят за ново прекрояване на географската карта - с народите ни или без тях, как мислят? Ваденето на етническата карта на Балканите е игра с огъня. Всеки, който я размаха; всеки, който окачи пушката на стената, трябва да бъде ударен през ръцете. Ако не реагираме, да не се сърдим на никого после.   
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 127

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 146

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ