26 Април 2024петък02:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Столичани дишали наднормен прах 30 пъти от началото на годината

/ брой: 28

автор:Деси Велева

visibility 41

Близо 30 пъти са били превишаванията на нормите за фини прахови частици във въздуха само от началото на годината в София, признаха вчера от Столичната община. Новият зам.-кмет по екология Йоана Христова заяви, че за по-малко от 40 дни е имало по 26 превишения на нормите на станциите "Дружба" и "Хиподрума", 30 в "Надежда" и 24 - в "Павлово". Само вчера в "Надежда" прахта е била над нормата на два пъти.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова представи вчера програмата за подобряване на качеството на въздуха до 2020 г. В нея се предвижда да се пусне безплатен градски транспорт и да се спре движението на автомобили в определени зони, но само когато се прогнозира трайно запрашаване. Сред останалите мерки са залесяване, намаляване на допустимата скорост на колите до 30 км/ч, повишаване на честотата на миене на улиците, завишен контрол на автомобилите и в пунктовете за технически проверки. От вчера вече е започнала и проверка на КАТ и автомобилната инспекция на автомобили, за да се следи дали превишават нормите. Столичният инспекторат пък ще следи за изгаряне на гуми и пластмаса, както и строителните обекти, които също са източници на прах. Общината ще направи и препоръка на енергийно бедните да се предоставят горива с ниски вредни емисии, както и да се поставят екомаркери на автомобилите за екологичния им клас. Кметството също така ще си купи и две мобилни лаборатории.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ