28 Март 2024четвъртък21:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сватби за чудо и приказ, или бракуване отвъд шаблоните

Младоженците рушат закостенели стереотипи, но по-важното е какво ще се случи след тържеството и дали празникът ще продължи и в делниците

/ брой: 29

автор:Альона Нейкова

visibility 2321

Класическите сватби напоследък, като че ли се смятат за отживелица. И все по-често младоженците и техните роднини се опитват да направят тържеството колкото може по-запомнящо се. За да избягат от бялата булчинска рокля, марша на Менделсон, лимузината и почерпката в ресторанта, младоженците измислят какво ли не. Така гостите стават свидетели на необичайни, оригинални и неповторими церемонии, които не само рушат закостенели стереотипи, но и преобръщат стандартни представи за сключване на брак, прекрачвайки традиции и наложени шаблони.


Австралийците Ела Бъртън и Фил Хендикот са първите ексхибиционисти, чиято сватба привлича вниманието на световната преса. Младоженците, врекли се във вечна любов напълно голи, смятат, че сватбата е нов период в живота и не бива да го започват, обременени от миналото и... от дрехи. Невястата и годеникът се появяват на брачната церемония само по халки. Присъствието на 250 гости явно все пак леко смущава влюбените и булката в последния момент добавя към "тоалета" си дълъг воал, закачлив боди арт и красив букет от бели рози. А женихът от куртоазия решава да прикрие част от тялото си с черен цилиндър. Примерът на Фил и Ела вдъхновява и други младоженци. Така церемониите в стил "ню" се превръщат в символ на сватби без задръжки.
Скок от 50 метра височина в деня на сключването на брак правят белгийците Джером и Сандра Киперс. Преди това обаче произнасят трогателни любовни клетви в присъствието на свещеник и 20 от най-близките си приятели и роднини. Всички те се престрашават да се качат на специална платформа, която с помощта на кран е издигната във въздуха. За да се спазят поне минималните изисквания за безопасност, по време на необичайната церемония гостите и младоженците са закопчани с ремъци към столовете. Не по-малко впечатляващ е и фактът, че след това тържество, наблюдавано от половин Брюксел, организиралата сватбеното шоу компания буквално е засипана от поръчки. А цената на мероприятието нараства до 25 000 евро.
Жителка на китайския град Гуанджоу решава като булка да постави нов световен рекорд. Младоженката облича ушита по поръчка рокля, чийто шлейф е дълъг цели 219 метра. Всички гости участват в носенето му и така образуват своеобразен сватбен "влак". За съжаление, постижението не успява да влезе в Книгата на Гинес, тъй като изглежда твърде незначително, в сравнение с рекорда на друга булка. През февруари 2007 г. дама от Кипър шашва с тоалета си не само присъстващите на сватбата, но и цял свят. Нейният шлейф се разпростира на 1362 метра. Така или иначе, булчинска премяна с дълга дантелена опашка заема челно място по продажби сред екстремните булки.
Често може да се чуят лични истории за неочаквани запознанства на доста тривиални места: "Влязох в мола да си купя ботуши (книга, мляко, антикварна лампа), и го видях! Светът ми се преобърна. Влюбих се от пръв поглед!" Оказва се, че има и двойки, които решават да се оженят там, където ги среща съдбата. Лиз и Дрю Сатоус от Мичиган, САЩ, вдигат сватба именно в тяхното "щастливо място" - магазина за обувки, където работи женихът. А краката на невястата красят не бели булчински пантофки, а зелени римски сандали, станали повод за запознанството на младоженците.
Какво може да бъде по-романтично от красив букет?! Такива мисли се въртят в главата на китаеца Хиао Уонг, който подарява на бъдещата си съпруга Сяо Лу в деня на сватбата им 99 999 червени рози. Влюбеният мъж се изръсва за тях със сума, равна на неговата годишна заплата. И още 20% от стойността на цветята дава за благотворителност, като се надява, че щедростта му ще бъде възнаградена с щастлив семеен живот. Любопитно е още, че за доставката на това флорално чудо на мястото на брачната церемония са били необходими 30 автомобила! Всъщност част от похарчените за цветята пари младоженецът все пак успява да си възвърне, след като транспортната компания купува правата върху снимките от сватбата, за да рекламира услугите и възможностите си. В Китай числото 999 се смята за късметлийско и затова хората се опитват да го пресъздадат по най-невъобразими начини по време на различни тържества.
Сватби под водата също са в списъка с необичайните церемонии. Много агенции, ангажиращи се с организирането им, осигуряват не само заснемане на събитието, но и се наемат да потърсят свещеник, готов да се гмурне в морските дълбини, за да венчае младоженците авантюристи. Някои от тях посещават специални уроци, за да не се изложат с първия си семеен танц, който също, разбира се, не е на земята. Онези, които искат да запечатат на снимките от сватбата и красотата на подводния свят заедно с неговите обитатели, избират интересен и същевременно 100% безопасен вариант: стационарен аквариум. А гостите, чийто кураж не е достатъчен, за да се гмурнат заедно с младоженците при акулите, може да наблюдават церемонията през стъклена преграда.
Руснаци пък учудват света с решението да се оженят, докато булката и младоженецът карат велосипед. А после, пак на колело, да продължат сватбеното си пътешествие. Подобни стъпки предприемат най-вече почитателите на екологичен тип транспорт от Великобритания, Финландия и Швеция.
Джил Степълтън от Охайо, САЩ, моли 110 свои приятелки да й станат шаферки. Оказва се, че невястата е преподавателка в школа по танци и кани любимите си ученички да споделят радостта й в сватбения ден. Всяка от дамите на церемонията носи в ръцете си по една роза, което превръща зрелището в особено запомнящо се. Знае се, че в Америка огромно значение се придава на дрес кода на брачното тържество. Обикновено шаферките са облечени в рокли с еднакъв цвят (а често - и модел).
И в най-смелите си фантазии дори по-напредничавите организатори на сватби надали ще стигнат до идея, зародила се в главите на ирландска двойка. Младоженците решават да вдигнат сватба, чийто сюжет напомня фантастичен филм. А в главните роли са естествено булката и женихът, които се превъплъщават в дявол и в ангел. Така два непримирими библейски образа стават едно цяло и се вричат във вечна любов по време на церемонията. Тържеството наистина е сред най-запомнящите се, като се има предвид и фактът, че всички гости достойно изиграват поддържащи роли, пременени като вещици, вампири и свръхестествени същества от света на киното, литературата и народното творчество.
Всяка двойка иска сватбата й да е оригинална, ярка и да остави прекрасен спомен за цял живот. По-важното е обаче какво ще се случи след тържеството и дали празникът ще продължи и в делниците.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ