28 Март 2024четвъртък14:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП в София утвърди фаворитите си за депутати

Не е времето за патетични речи и гръмки слова, а за действия, обяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов

/ брой: 30

автор:Мария Нинова

visibility 2374

Второто заседание на XIII конференция на БСП в София утвърди фаворитите си за депутати в трите софийски района - 23, 24 и 25 МИР. Гласуването за народни представители бе тайно, но явно бяха утвърдени предложенията.
В 23 МИР след водача делегатите на конференцията поставиха председателя на БСП в "Триадица" Христо Проданов, след него е гражданска квота, икономистът Румен Гечев и директорката на 125 училище и общински съветник Ирена Анастасова.
За 24 МИР фаворит на столичните социалисти след водача е бившият депутат Георги Свиленски, след него е председателят на социалистите в район "Подуяне" Димитър Данчев, гражданска квота и  бившият областен управител на София Росен Малинов.
Делегатите от 25 МИР гласуваха бившият депутат Антон Кутев да бъде нареден след гражданската квота, която е на второ място в този район. След него са лидерът на БСП в "Надежда" Петър Витанов и председателката на червените в Банкя Анна Славова.
На предстоящия пленум на БСП ще бъдат определи гражданските квоти.
Пред конференцията председателят на столичните социалисти Калоян Паргов направи анализ на политическата обстановка и отчет на работата на организацията. Той обяви, че сега не е времето за патетични речи и гръмки слова, а за действия. Паргов заяви, че всеки от кандидатите да намери място в софийските листи трябва да излъчва три неща - компетентност, почтеност и българолюбие. Той обяви, че основната задача на Градския съвет на БСП в София е спечелване на предсрочните парламентарни избори. "За нас, Столичната организация, това означава най-малкото повтаряне на успеха на президентските избори. Трябва да си поставим по-амбициозна цел - всеки партиен член да привлече за каузата за промяна поне по 20 избиратели", призова Паргов.
Предстоящите парламентарни избори, по думите му, ще бъдат тежки, но и по-особени и изключително важни. На президентските избори БСП беше първа политическа сила в София, заради което сега очакванията към столичната организация са по-големи, призна Паргов. Той заяви, че на първо място БСП трябва да се докаже като единна и организирана сила, която гледа към бъдещето, и допълни, че изборите ще бъдат тест за политиците. Социалистът обърна внимание и на основния опонент на БСП. По думите му пред социалистическата партия стои противник, "който, макар и разколебан и отслабен, ще направи всичко и на всяка цена да запази властта". Той очаква и удари в гръб от бивши партньори и съюзници на БСП.
Паргов обърна внимание и на проблемите в столицата. Като общински съветник според него корупцията и злоупотребата с власт са основната беда в София. "Лявото в столицата означава борба за преодоляване на контрастите между централната градска част и крайните квартали. София е особен град. София е град на бизнеса, град на политиката, на образованието, на науката, на държавната администрация, но и град на протестите", обърна се Паргов към делегатите. По думите му София е град на огромни растящи контрасти - и в социално-икономическо, и инфраструктурно отношение.
Десетки делегати се включиха в дебата какви хора трябва да попаднат в листите. Кристиан Вигенин заяви, че на конгреса БСП е задала ясно изразена обща цел и знае какво да прави. Ваня Добрева обяви, че БСП, ако успее да влезе във властта, трябва да работи за нормализиране на отношенията между ЕС и Русия. Емил Райнов изрази огорчението на лекарите социалисти от това, че начело на червените листи няма нито един техен представител.
Председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти изрази убедеността си, че хората в София област ще харесат Иван Ченчев по повод декларация на Младежкото обединение в областта за нов, местен водач. Припомняме, че Ченчев отговаря за младежката политика в Изпълнителното бюро на БСП и е председател на районната организация в "Оборище".
Заради избирането на Илияна Йотова за вицепрезидент тя отпада от всички партийни позиции. Конференцията гласува в градския съвет на БСП в София да влязат Емил Войнов, Силвия Станиславова и Надя Динчева.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 176

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 199

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ