29 Март 2024петък09:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Забравените архиви

/ брой: 31

автор:Павлета Давидова

visibility 1074

Финансов скандал накара БНР да ограничи музикалния си репертоар. Заради неуредените взаимоотношения с "Музикаутор" националното радио разрови старите архиви. И изведнъж в ефира зазвуча повече джаз и класическа музика. Появиха се позабравени музикални творби. Поотупаните парчета са гарнирани и с някои по-нови песни, благодарение на автори, които позволиха на БНР да пуска творбите им.
И въпреки очакванията, че аудиторията на БНР ще се срине, две агенции сочат, че слушателите на радиото са се увеличили. От медията си признаха, че не са сигурни на какво се дължи това - дали е само на музиката, или и на програмното съдържание. Вярно, януари бе наситен политически, скандалът с "Музикаутор" допълнително накара хората да настроят честотите си на БНР. Фолклорът пък разчувства някои хора и ги накара да се завърнат към обществената медия...Факт е, че БНР удържа ситуацията.
Може ли обаче радиото да продължи в този дух и да скъса отношенията си с "Музикаутор"? Самият генерален директор Александър Велев призна, че предпочита друг да урежда авторските права. А ако спорът продължи, БНР е обречено да "изостане" във времето. Което може да е добре и да му спести някои от модерните, налагани ни отвсякъде парчета с пошъл и еднотипен текст, слаб бийт и скучновата, но натрапваща се мелодия. Но някъде там, докато една обществена медия и една колективна организация се опитват да си премерят силите, има група творци, които страдат. И всичко отново е заради някакъв законов дефицит, признават го и двете страни. Време е някой да помисли върху регулаторната рамка, а не отново да бъдем световен прецедент. И е време културното министерство да спре да си крие главата в пясъка и да вземе страна. А дотогава - нека архивите пеят, има какво да покажат.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 526

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 532

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ