Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Март 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Спорт

Чакаме 280 боксьори на 68-ия турнир "Странджа"

Владимир Николов

15. Февруари 2017 , брой: 32   120   0Около 280 състезатели от 35 страни ще участват в международния турнир по бокс "Странджа" в София.
68-то издание на най-старата боксова надпревара в Европа ще се състои от 21 до 26 февруари в столичната спортна зала "София" в Борисовата градина. Страната ни ще бъде представена от над 30 боксьори във всички 15 категории при мъжете и жените, като освен националите са поканени и няколко състезатели на клубове.
"Интересът е огромен. Имаме заявки от 35 страни, сред които най-големите боксови школи от САЩ, Русия, Китай, Англия, Азербайджан, Тайланд и други. Поради тази причина решихме да увеличим от 5 на 6 дните на турнира. Във всички категории има участници на Олимпиадата в Рио де Жанейро и медалисти от олимпийски игри и световни първенства. Турнирът ще бъде сертификационен курс за съдиите за максималните 3 звезди. Носителят на купа "Странджа" ще бъде определен от румънски супервайзър", обяви генералният секретар на БФБокс Светослав Сапунджиев. Както обикновено обаче боксьори от най-добрата школа в света - кубинската, няма да участват. "Те имат финансови затруднения, но ние планираме да отидем там на лагер", обяви Сапунджиев и поясни, че за първи път турнирът ще бъде с билети - по 5 лв. за първите 4 дни и по 10 - за полуфиналите и финалите. Парите от продажбата им ще бъдат разпределени като награден фонд за най-добре представилите се българи.

 

 

Спорт

  • 24. Март 2017 59
    106
    0

    Футболистите на Германия подхвърлят Лукас Подолски, който приключи с бундестима с победа над Англия с 1:0. На "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд Принц Полди (69) вкара единствения гол в контролата, който бе негов 49-и за националния отбор. В 130-ия си мач за световния шампион 31-годишният нападател на Галатасарай прониза Чарлс (Джо) Харт с...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"