Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Април 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Коментари

Парите срещу идеала

Владимир Николов

15. Февруари 2017 , брой: 32   444   0Спас Русев, новият собственик на столетния футболен клуб "Левски", реши да осребри парите, които дава на "сините" и да прекръсти стадиона им. По европейски тертип "Георги Аспарухов" ще прибави към името си "Виваком Арена". При това в първата му част. Значи не най-великият футболист в историята на клуба е важен за бъдните поколения, а човекът (фирмата) с парите.
Твърде вероятно е "сините" запалянковци да преглътнат новото име на стадиона защото у нас битува максимата, че "който плаща, той поръчва музиката". Феновете ще са доволни, че любимият им клуб няма да бъде сполетян от участта на "вечния съперник" ЦСКА. Заради престъпни ръководства "армейският клуб" беше доведен до фалит и освен, че изгуби два пъти право да играе в евротурнирите, пропусна един сезон в елита и трябваше с юридически еквилибристики да бъде върнат при най-добрите, а дълговете му да останат ... за историята. "Левски" е натрупал задължения над 20 млн. лева оповести бизнесменът Русев, след като прие да оглави клуба, но и след като насрочи одит на финансовите му операции. А тези дългове нараснаха с дейното участие на бившите собственици - екс председателят на УС на Левски Иво Тонев, адвоката на Делян Пеевски - Александър Ангелов, и строителният предприемач Николай Иванов. Основно те са свързани с разходите по изграждането на новата трибуна. Това е може би най-тежкото наследство от управлението на Тонев, доскоро пръв приятел по спортна линия на Бойко Борисов. Да припомним и че пак под влиянието на Борисов, който обеща на "сините" да осигури дългогодишно спонсорство от страна на могъщите руски "Внешторг банк" и "Газпром" старият сектор "А" бе взривен, за да бъде построен новият с парите на руски спонсори, които така и не се появиха.

 

 

Коментари

  • 21. Април 2017 77
    426
    0

    Парламентарната група на "БСП за България" предложи да се замразят депутатските заплати на нивото от предишния парламент. Ау, популизъм, ревнаха нови и стари "демократи". Значи можеше народните избраници от 2010 г. три години да седят във фризера, а сега не може? Сигурно защото БСП го предлага, но колкото и да се пънат новите стари управляващи, лявото априори е социално, за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"