Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Март 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Парите срещу идеала

Владимир Николов

15. Февруари 2017 , брой: 32   389   0Спас Русев, новият собственик на столетния футболен клуб "Левски", реши да осребри парите, които дава на "сините" и да прекръсти стадиона им. По европейски тертип "Георги Аспарухов" ще прибави към името си "Виваком Арена". При това в първата му част. Значи не най-великият футболист в историята на клуба е важен за бъдните поколения, а човекът (фирмата) с парите.
Твърде вероятно е "сините" запалянковци да преглътнат новото име на стадиона защото у нас битува максимата, че "който плаща, той поръчва музиката". Феновете ще са доволни, че любимият им клуб няма да бъде сполетян от участта на "вечния съперник" ЦСКА. Заради престъпни ръководства "армейският клуб" беше доведен до фалит и освен, че изгуби два пъти право да играе в евротурнирите, пропусна един сезон в елита и трябваше с юридически еквилибристики да бъде върнат при най-добрите, а дълговете му да останат ... за историята. "Левски" е натрупал задължения над 20 млн. лева оповести бизнесменът Русев, след като прие да оглави клуба, но и след като насрочи одит на финансовите му операции. А тези дългове нараснаха с дейното участие на бившите собственици - екс председателят на УС на Левски Иво Тонев, адвоката на Делян Пеевски - Александър Ангелов, и строителният предприемач Николай Иванов. Основно те са свързани с разходите по изграждането на новата трибуна. Това е може би най-тежкото наследство от управлението на Тонев, доскоро пръв приятел по спортна линия на Бойко Борисов. Да припомним и че пак под влиянието на Борисов, който обеща на "сините" да осигури дългогодишно спонсорство от страна на могъщите руски "Внешторг банк" и "Газпром" старият сектор "А" бе взривен, за да бъде построен новият с парите на руски спонсори, които така и не се появиха.

 

 

Коментари

 • 24. Март 2017 59
  377
  0

  От спорта знам едно много просто правило: Ако си слаб, никой не те забелязва; ако си добър - се съобразяват с теб; ако побеждаваш - те уважават.
  Затова в неделя пред нас стои една важна задача - да направим така, че да ни уважават.
  Да спечелим изборите.
  Знам, че вас, читателите на ДУМА, няма нужда да ви убеждавам за кого да гласувате. Но ми се иска да направим така, че да...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"