29 Март 2024петък09:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Трети китайски самолетоносач ще бъде готов до 2021 г.

/ брой: 33

автор:Желязко Тенчев

visibility 1086

Третият самолетоносач на Военноморските сили на Китай може да бъде построен до 2021 г. Той ще бъде снабден с парни катапулти вместо трамплин, пише днес вестник „Саут Чайна морнинг пост” (South China Morning Post), цитиран от РИА „Новости”. В момента Китай използва самолетоносача “Ляонин“, създаден на основата на съветския крайцер „Варяг”. В края на декември 2015 г. Министерството на отбраната на страната обяви, че започва изграждането на нов самолетоносач за ВМС, който Китай за първи път ще построи самостоятелно - Type 001A. Според хонконгския експерт Лян Голян, цитиран от South China Morning Post, Китай планира да изгради общо два самолетоносача от Type 002 с водоизместимост 85 хиляди тона – повече от „Ляонин” (около 55 хиляди тона) и от строящия се втори китайски самолетоносач Type 001A (70 хиляди тона).
Професорът от Академията за национална отбрана Цзин Инан е съобщил по-рано, че изграждането на самолетоносача Type 002, който ще стане трети за китайските ВМС, е започнало в Шанхай през март 2015 г. Близък до китайските ВМС източник е съобщил на вестника, че след изграждането ще са необходими няколко години, за да може новият самолетоносач да влезе пълноценно във ВМС, тъй като пилотите за неговите изтребители ще се подготвят две-три години.

Китайският самолетоносач Type 002
Илюстрация rumormillnews.com

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ