28 Март 2024четвъртък23:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Противоречиви конкурси, или титли за достойнства и недостатъци

Красотата, чувството за хумор и креативните идеи са в основата на успеха на някои надпревари

/ брой: 34

автор:Альона Нейкова

visibility 5210

По света непрекъснато се организират безброй всевъзможни надпревари за красота. Малцина обаче са наясно, че освен традиционните състезания по хубост, представящи дългокраки представителки на нежния пол, има и конкурси, където се акцентира на толкова противоречиви достойнства, че някои дори ги смятат за недостатъци.

Повечето съревнования за външен вид дисквалифицират участниците, прибягвали до услугите на естетични хирурзи. На "Мис Пластика" обаче титли се дават именно на онези, които с радост демонстрират неестествената си красота. Първият подобен конкурс се провежда в Будапеща сравнително наскоро - през 2009 г. Кандидатките за корона се състезават в категории за над 18-годишни жени, както и за дами, надхвърлили 30-те. Победителката получава като награда апартамент в унгарската столица, първата подгласничка - автомобил, а втората - бижута на стойност 10 000 долара. Любопитно е, че пластичните хирурзи, чиито клиентки се класират по-напред в конкурса, също не си тръгват с празни ръце.
Боливарска република Венецуела, наричана често световен лидер в надпревари за красота, се прочува и като страна, където избират "Мис Барби". Но не си мислете, че на състезанието се явяват русокоси дами с тънка талия и перфектни мерки. Напротив, конкурсът е за истински кукли Барби. Притежателите им ги подготвят за участие, осигуряват им атрактивен грим, правят им нови прически, подбират обувки и аксесоари. Сред задължителните условия за кандидатстване в надпреварата е играчката да бъде представена със собствено име и професия, които да са в унисон с цялостния й образ.
"Мис Слон" пък избират в Тайланд. Конкурсът се провежда с цел да се насочи общественото внимание на изчезващите в екзотичната страна бозайници с хоботи. В състезанието се включват жени, които най-добре отговарят на характеристиките на тези животни. Челни места обикновено се присъждат на онези дами, които могат да се похвалят със солидно тегло (не по-малко от 90 кг) и големи размери на тялото.
Департаментът по семейните работи и проблемите на стареенето във Вашингтон, окръг Колумбия, организира конкурса "Мис Елегантна възраст". В него участват над 60-годишни представителки на нежния пол. Най-много се набляга не толкова на външния вид, а на таланта на претендентките за титлата и жаждата им за живот.

Суетата не е чужда и на осъдените да прекарат определено време зад решетките. "Мис Затвор" е световен конкурс, който се провежда в Бразилия. Надпреварата там всъщност е кулминацията на мероприятията, организирани в продължение на няколко месеца в местата за лишените от свобода, намиращи се в различни кътчета на планетата ни. Позволявайки на затворничките да дефилират, идеолозите на инициативата се надяват да повдигнат духа им. А повечето участнички в състезанието признават, че конкурсът им помага да почувстват прилив на позитивна енергия и да си спомнят, че всъщност са жени.
"Мис Бременна" организират в Китай ежегодно на 1 юни, когато в страната се отбелязва Ден на детето. Привържениците на това състезание са убедени, че няма нищо по-красиво от тялото на бъдеща майка. Идеята на конкурса е да се внуши благоговение пред раждането на човешко същество. Любопитно е, че всяка година броят на кандидатките за титлата се увеличава.
Ромите се смятат за народ без собствена държава, но в някои страни те са толкова много, че няма как да не се организира и оригинално състезание специално за тях. Явно именно това е причината в Румъния да направят "Мис Циганска красота". Задължителното условие е участничките да могат да танцуват и да са надарени с атрактивна визия.

Имате стрии, целулит, бръчки или сте горд притежател на всичко това и дори нещо повече? Значи "Мис Неукротена красота" е тъкмо за вас! Целта на организаторите на надпреварата, провела се за първи път през 2007 г. в Исландия, е да се направи състезание, което да е пълна противоположност на утвърдените конкурси по цял свят, където се явяват дългокраки претендентки с перфектна визия на моделки.
"Мис Морал" се избира от 2008 г. в Саудитска Арабия. Участничките обаче не се оценяват по това колко добре изглеждат в бански костюм, а се избират въз основа на уважителното им отношение към техните родители и възрастните хора. Победителката получава парична премия и други награди.

"Мис Извънземно" или "Мис Клингонска империя" са идентични конкурси, които се организират от почитателите на фантастичната сага "Стар Трек". Жури от най-страстни фенове се опитва да открие притежателката на наистина неземна красота. Обикновените хора няма как да са наясно с критериите, по които се избира победителката. Но странният грим и необичайните костюми явно допринасят за атрактивното представяне на участничките в надпреварата. Първото място се определя не само в категорията "Красота", но също така се залага на "Талант" и "Личност".
Малцина са наясно с идеята на конкурса "Мис Презерватив", на който се явяват кандидатки от страните на Азиатско-Тихоокеанския регион. Целта е с помощта на запомнящо се състезание да се пропагандира безопасният секс и неговото значение в борбата със СПИН и предаването на ХИВ. Участничките се надпреварват в... надуване на презервативи.
"Мис Дупе" напоследък се провежда в доста страни, смятани за по-разкрепостени. Сред тях са Франция, Бразилия, Мексико, Испания и т.н. Обикновено организатори или генерални спонсори на подобни конкурси са представители на известни марки за бельо, които по този начин търсят оригинална реклама на бранда си. В тези състезания трудно може да се открият някакви особени идеи, цели или подтекст. Най-важното е надпреварата да е атрактивна.

Държави, където в редиците на военните и органите на реда има доста представителки на нежния пол, избират "Красота в униформа". Претендентките за титлата се оценяват не само визуално, но и се обръща голямо внимание на умението им да пеят, да танцуват, да готвят и да боравят с оръжие.
Тази кратка и далеч непълна подборка на необичайните конкурси, които се организират по света, всъщност разкрива, че красотата, чувството за хумор и креативните идеи са в основата на успеха на подобни надпревари.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ