Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Февруари 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Свят

Спецслужбите криели информация от Тръмп

Дума

17. Февруари 2017 , брой: 34   378   0Служители на американското разузнаване не дават информация на Доналд Тръмп, защото му нямат доверие. Това пише вестник "Уолстрийт джърнъл". Необичайното решение било заради контактите на екипа на Тръмп с руското правителство и неговата неприязън към службите. Освен тона президентът смятал да назначи нюйоркски милиардер за техен висш ръководител, а редовите служители се опасявали, че това ще навреди на тяхната независимост.
В някои случаи представителите на разузнаването решили да не съобщават на Тръмп за източниците и методите, които американските спецслужби използват за получаване на информация. Сред тези данни, по-специално, може да се съдържа информация за това как се следят чужди страни.
Както посочва изданието, служители на разузнаването и по-рано не са предоставяли на президента и конгресмените информация, за да запазят в тайна източниците си, но са разкривали значителна част от данните. Обаче тогава такова решение не е било продиктувано от съмнения в неблагонадеждност на президента.
След поредните разкрития за връзки на хора от екипа на Тръмп с руски представители американският президент обяви война на разузнавателните агенции в САЩ заради "антиамериканското" и "скандално" изтичане на информация от последните седмици.
Междувременно в знак на протест срещу имиграционната политика на американския президент, "Ден без имигранти" бе проведен в редица градове в САЩ.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"