Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Февруари 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

Дим без огън

Ина Михайлова

17. Февруари 2017 , брой: 34   3134   0Странна история. Главният секретар на МВР Георги Костов изобщо нямал намерение да подава оставка. Имало добро взаимодействие на този етап между политическото и професионалното ръководство на ведомството. Служебният министър Пламен Узунов на свой ред мънкащо обясни, че можел да работи с всекиго и изобщо не е искал оставката на Костов. Предната вечер, чудно защо, друго прозвуча от телевизора.
Дим без огън няма. Точно това досегашно професионално ръководство на МВР не може да се похвали с кой знае какви успехи, особено в борбата с престъпността. А за капак се компрометира. Не със смешните приказки за променения профил на мигрантите, а с информациите за общи трапези със съмнителни фигури по морето и подозренията за нетрезви присъствия на работното място. Толкоз се компрометира, че дори на бившата МВР-шефка Румяна Бъчварова й се наложи да обяснява, че през времето, в което е работила с Георги Костов, той не само, че не е идвал пиян на работа, но и не пие. Златен той!
Костов се запъна в МВР, а Узунов се сви. За да не го обвинят в реваншизъм? Или реши да следва принципа на служебния премиер Огнян Герджиков за приемственост? Приемственост от МВР на Румяна Бъчварова и Георги Костов? Нагли побоища, малтретиране на възрастни, измами, кражби, безнаказаност. За тази ли приемственост говорим или за друга? Онази, за която Узунов сподели - че има куп забележки към професионалното ръководство на МВР. Но... нещата можели да се оправят.
Какво да очакваме сега? Голе-е-еми изненади от Георги Костов. За? За купуване на гласове по изборите? Какво ще надграждат и каква приемственост ще ни покажат?
Направо гротеска. Бащата на Швейк добре го е казал: "Страшно е, когато човек изведнъж почне да философства - мирише на делириум тременс."
Прекалено задимено стана на хоризонта.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"