Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Май 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Коментари

Разпадаме се

Светла Василева

17. Февруари 2017 , брой: 34   757   0Габровци четири дни са без парно и топла вода. За пореден път тази зима. Хиляди столичани стояха на студено седмица заради серия аварии по тръбопроводите на общинската "Топлофикация". На бургазлии им спряха водата. В целия град. За ден. Ако преди "гърмяха" улични разклонения на инфраструктурата, сега вече от строя излизат главни магистрали. Водопроводни, топлопреносни... Разпад!
Осветителни тела се откъснаха от носещата ги конструкция и убиха жена в тунел "Ечемишка". Надвиснал парапет над жп прелез спря движението по жп линията София-Варна. Разпад!
След студовете, снега и леда, гордостта на ГЕРБ - магистралите, "блеснаха" в цялата си красота - напукани, тук-там пропаднали и надупчени. Но защо да излизаме от градовете? Достатъчно е да шофираме из кварталните улици. Човек се чуди с какво да ги оприличи - с швейцарско сирене или с брюкселска дантела. Асфалтът на Орлов мост в столицата е на вълни. За кой ли път... Разпад!
Част от покрива на Националната библиотека се срина върху главата на читател. Фасадата на Националната художествена галерия кротко се рони и изчезва в нищото. Таванът на Етнографския музей в столицата прокапа. И не само той. Последваха го таваните на "Терминал 2" на Летище София и този на театрална работилница "Сфумато". Разпад!
Едно от лицата на столицата, булевард "Витоша" заприлича на развълнувано море с танцуващи плочки. Има липсващи, има счупени, има... Има всякакви. А го ремонтираха само преди две години. Разпад!
Ескалаторите на възлови станции на метрото "Сердика" и "Централна гара", и подвижните пътеки в подлеза на "Софийския университет" през последните месеци имат повече часове престой, отколкото работа. Чупят се. Разпад!
Разпадаме се. Стабилно. Гарантирано. И с воля. Знаете от кого.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"