Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Март 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Коментари

Разпадаме се

Светла Василева

17. Февруари 2017 , брой: 34   486   0Габровци четири дни са без парно и топла вода. За пореден път тази зима. Хиляди столичани стояха на студено седмица заради серия аварии по тръбопроводите на общинската "Топлофикация". На бургазлии им спряха водата. В целия град. За ден. Ако преди "гърмяха" улични разклонения на инфраструктурата, сега вече от строя излизат главни магистрали. Водопроводни, топлопреносни... Разпад!
Осветителни тела се откъснаха от носещата ги конструкция и убиха жена в тунел "Ечемишка". Надвиснал парапет над жп прелез спря движението по жп линията София-Варна. Разпад!
След студовете, снега и леда, гордостта на ГЕРБ - магистралите, "блеснаха" в цялата си красота - напукани, тук-там пропаднали и надупчени. Но защо да излизаме от градовете? Достатъчно е да шофираме из кварталните улици. Човек се чуди с какво да ги оприличи - с швейцарско сирене или с брюкселска дантела. Асфалтът на Орлов мост в столицата е на вълни. За кой ли път... Разпад!
Част от покрива на Националната библиотека се срина върху главата на читател. Фасадата на Националната художествена галерия кротко се рони и изчезва в нищото. Таванът на Етнографския музей в столицата прокапа. И не само той. Последваха го таваните на "Терминал 2" на Летище София и този на театрална работилница "Сфумато". Разпад!
Едно от лицата на столицата, булевард "Витоша" заприлича на развълнувано море с танцуващи плочки. Има липсващи, има счупени, има... Има всякакви. А го ремонтираха само преди две години. Разпад!
Ескалаторите на възлови станции на метрото "Сердика" и "Централна гара", и подвижните пътеки в подлеза на "Софийския университет" през последните месеци имат повече часове престой, отколкото работа. Чупят се. Разпад!
Разпадаме се. Стабилно. Гарантирано. И с воля. Знаете от кого.

 

 

Коментари

 • 24. Март 2017 59
  467
  0

  От спорта знам едно много просто правило: Ако си слаб, никой не те забелязва; ако си добър - се съобразяват с теб; ако побеждаваш - те уважават.
  Затова в неделя пред нас стои една важна задача - да направим така, че да ни уважават.
  Да спечелим изборите.
  Знам, че вас, читателите на ДУМА, няма нужда да ви убеждавам за кого да гласувате. Но ми се иска да направим така, че да...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"