20 Април 2024събота13:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Закъснели признания

/ брой: 34

автор:Аида Паникян

visibility 40

Бившият здравен министър Петър Москов давал устни разпореждания по телефон на подуправителите на касата, призна настоящият подуправител. Ден по-рано пък управителят призна, че подуправителката внасяла в надзора предложенията за критерии и изисквания за изписване на скъпи лекарства. Казано иначе - Москов налагал чрез подуправителите политиката си в касата, която е обществен, а не държавен фонд.
Закъснялото признание е като да се вади нож на умряло куче, но по-добре късно, отколкото по-късно. Отделен е въпросът, че този маниер на "ръководене" на осигурителната институция беше повече от явен и ясен. Особено, след като подуправителката, бивша съветничка на Москов, бе освободена от поста си 2 работни дни след встъпване в длъжност на служебния кабинет. Това, както и фактът, че друг съветник на здравния министър бе представител на синдикатите в Надзорния съвет, бе поредната стъпка към одържавяване на обществения фонд, който се пълни с парите на здравноосигурените, но те имат най-малко право на глас. Тези дни стана ясно, че касата не е давала на МЗ и информация за онези "спестени" от въвеждането на пръстовия идентификатор 15 млн. лв. Признание, дошло с около двумесечно закъснение.
Безспорно е време нещата да се променят. Защото по време на двата си мандата ГЕРБ успяха да откраднат 1,6 млрд. лв. от здравните осигуровки на българите, удушиха напълно частните осигурителни фондове, съсипаха общинската болнична система, обрекоха българския пациент на чакане на присъда в листи на чакащите, превърнаха здравеопазването в разменна монета за нечия политическа кариера.
Но няма да е промяна, ако някой си мисли, че може да префасонира ситуацията, като я върне към периода 1999-2001 г. Не! Подобна носталгична реформа на реформата би поставила пациентите в още по-тежко положение. Това би било самоцелно реанимиране на политически разложени трупове.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ