Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Февруари 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

България

София област, Враца, Перник и Кюстендил подредиха листите

Дума

17. Февруари 2017 , брой: 34   1947   0Още няколко Областни съвета на БСП подредиха листите с кандидатите за народни представители. След Иван Ченчев, който е водач на листата, в София област се подрежда представителят на Етрополе инж. Владимир Александров. Третото място е за досегашния депутат Радослав Стойчев. Преди д-р Веселка Златева и лидерката на МО в областта Стоянка Балова в листата ще бъде представителят на гражданската квота - бившият командир на Националната гвардейска част ген. Боян Ставрев.
Бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов повежда листата на БСП във Враца, а след него ще е областният лидер на социалистите и бивш кмет на Враца Николай Иванов. Третото място е за представител на гражданската квота или коалиционен партньор. На четвърта позиция е председателят на общинската структура Цветелина Дамяновска, а пета е д-р Илияна Михайлова, управител на болницата в Мездра.
След като Националният съвет определи Станислав Владимиров за водач на Перник, вече са ясни и останалите имена от листата на областта. Второто място е за Евдокия Асенова от Радомир, която бе народен представител в 42 НС, третото е запазено за гражданската квота. След това се нарежда Евелина Венкова от МО на БСП, а петата позиция е за Венета Петрова от Брезник.
В Кюстендил след водача Валери Жаблянов се нарежда досегашният народен представител Иван Ибришимов. Третото място е за кюстендилската адвокатка Мая Шишкова, която беше кандидат за кмет, четвърти е общинският лидер на БСП в Кюстендил Иван Каракашки. Петото място е запазено за гражданска квота.
Предстои пленумът на БСП в неделя да утвърди листите, които са наредени от областните съвети.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"