29 Март 2024петък10:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Меркел покани още мигранти в Европа

2017 г. ще бъде рекордна за Германия по броя на депортираните мигранти

/ брой: 35

автор:Дума

visibility 36

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европейският съюз все още има отговорността да приема бежанци, пише онлайн изданието "Брайтбарт", като цитира речта й пред Мюнхенската конференция за сигурност. Меркел призова правителствата на ислямските държави да помогнат за това хората да се убедят, че тероризмът няма общо с религията.
По думите й европейците сами не могат да се справят в борбата с ислямския тероризъм. "Нуждаем се от силата на САЩ и тяхната подкрепа", отбеляза Меркел. "Така че сътрудничеството със САЩ е много важно за нас, но по-важно е ислямските, мюсюлмански държави да бъдат включени в коалиция с ЕС и с Щатите, защото смятам, че тези страни ще дадат принос", изтъкна германският канцлер. Според нея работата с подобни страни е единственият начин, "с който ще убедим хората, че не ислямът е проблема, а грешно разбрания ислям".
"Религиозните власти на исляма трябва да ползват силен език, за да се разграничат от тази терористична версия на исляма", подчерта Меркел. "Ние не можем да направим това, защото сме християни. Това трябва да бъде направено от мюсюлманското духовенство и религиозни власти", добави канцлерът.
Във връзка с ангажимента на Европа да приема още мигранти Ангела Меркел заяви: "Ние не можем просто да не правим нищо. Трябва да се справим с този въпрос".
Политиката на Меркел за мигрантите и бежанците, т.нар. политика на "Добре дошли", среща недоволството както на германските граждани, така и на гражданите на други европейски страни. През 2015-а канцлерът покани мигрантите в Германия и така отприщи още по-голям наплив към Европа. От резултатите от тази политика днес най-много страдат страните по външните граници на ЕС, като Гърция например, която се е превърнала в огромен мигрантски лагер.
"2017 година ще бъде рекордна по броя на депортираните мигранти, на които е отказан бежански статут", това междувременно заяви ръководителят на канцлерската администрация Петер Алтмайер. "Миналата година над 80 хиляди кандидати за бежански статут, които не го получиха, бяха върнати в страните си. Това бе рекорд и този брой ще нараства", посочи Алтмайер за вестник "Билд ам зонтаг".
По негови данни през 2016 г. са взети решения по 700 хиляди молби за бежански статут, като почти 300 хиляди мигранти са получили отказ. Алтмайер подкрепи идеята на вътрешния министър за създаването на "центрове за изпащане" на онези, които не са получили бежански статут. Според Алтмайер тези центрове може да бъдат полезни, защото често се създава ситуацията, при която всички подробности са уточнени и съгласувани, но в деня на отпътуване над половината от мигрантите не са готови да напуснат Германия.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 554

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 465

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 543

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ