19 Април 2024петък18:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Горубляне излезе на протест, "Красна поляна" - в сряда

/ брой: 35

автор:Деси Велева

visibility 87

Жителите на столичния квартал Горубляне затвориха движението по Околовръстния път в знак на протест, заради лошата инфраструктура и липсата на канализация в квартала. Протест подготвят и в "Красна поляна", който ще се състои в сряда.
Проблемът в Горубляне е от години и хората настояват в квартала да бъде назначен кмет, с чиято помощ да се решават проблемите. Недоволните  пропускаха на десет минути коли да минават през кръстовището на "Самоковско шосе" и Околовръстния път. Половината от района няма канализация, липсва и здравен пункт.
Жителите на столичния район "Красна поляна" пък излизат на протест на 22 февруари от 18 ч. в двора на 123 училище. По-късно те ще блокират кръстовището на булевардите "Никола Мушанов" и "Възкресение". Очаква се хората да се срещнат и с районния кмет Иван Чакъров и да чуят конкретни решения и срокове за отстраняване на проблема със съществуването на гетото "Виетнамски общежития". Хората настояват да не се строи социален център за 10 млн. лева в района и да има постоянно полицейско присъствие до пълното премахване на гетото.
Ден преди протеста представители на протестиращите са поканени на среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова.
На 1 март ще има нов, седми по ред протест и в "Дружба" 2. С мартеници на ръце хората от квартала, подкрепени от жители на "Младост" и "Гео Милев", ще се съберат от 18 ч. пред затворената пътека, която стана повод за недоволството им. Хората искат възстановяване на затворения път между "Дружба" 2 и "Дружба" 1, който се използваше от жителите на двата квартала повече от 30 години.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ