19 Април 2024петък03:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Русев не зачита феновете на Левски

Кирил Ивков влезе в Надзорния съвет, дълговете на "сините" намалели със 7,3 млн. до 18,3 млн. лв.

/ брой: 36

автор:Дума

visibility 8

Марин Милашки

Собственикът на ПФК Левски Спас Русев продължи да не зачита феновете на отбора. На Извънредното общо събрание вчера организираните привърженици напуснаха със скандал, след като стана ясно, че е отпаднало предложението им да бъдат дискутирани всички точки от дневния ред. Редица фенски организации и най-вече Тръст "Синя България" имаха доста въпроси към ръководството, което през септември ги изхвърли от Управителния съвет. Тръстът получи 10% от акциите на клуба и настоява за прозрачност в управлението. 
"Феновете, които имат инструмент, ще поискат ново Общо събрание. Като член на Тръста, ще предложа да бъдат взети мерки, за да не бъде унищожен Левски. Хората "за" бяха повече като брой, но големите акционери гласуваха против. Ние смятаме за безсмислено да се обсъжда решението, след като е взето преди това. Левски не е частен, а е интерес на много хора в държавата и е хубаво да бъде регулиран по най-добрия начин. За съжаление имаме много проблеми като общност. Успяха да ни разединят. Донякъде и ние го допуснахме - от глупост ли, от ентусиазъм ли, и аз не знам от какво. Трудно ще ни е да се обединим. Уви, това нещо ще се случи, когато ножът е опрял до кокала", обяви представителят на "Синя България" Васил Колев.
Делегатите на Общото събрание гласуваха легендата на "сините" Кирил Ивков да замени Диян Петков в Надзорния съвет. 70-годишният Ивков ще си сътрудничи с мажоритарния собственик Спас Русев и сина му Евгени, които станаха част от Съвета през 2016 г. Ивков е вторият легендарен футболист на "сините" след Даниел Боримиров, който получава сериозна позиция в управата на клуба. Борето пък получи солиден брой акции от Русев и вече е акционер №2 на "Герена".
Дълговете на клуба са намалели със 7,3 млн. до 18,3 млн. лв., обяви финансовият директор на "сините" Красимир Иванов. Задълженията са стопени, откакто Русев е поел контрола над клуба от август 2016 г. Причина за намалените борчове е спонсорският договор с "Виваком", където Русев е мажоритарен собственик. 2,2 млн. лв. от задълженията са търговски заеми, останалите 2,8 млн. лв. са данъци, а 13,4 млн. са към различни доставчици. Именно последната цифра е малко над тази, която "сините" имат да плащат, за да изплатят новия сектор "А".
"Обнадежден съм, защото пред акционерите се изнесе цялото финансово състояние на Левски. Не мога да разбера действията на феновете, защото тяхното предложение беше предвидено в последната точка "разни". Левски трябва да излезе от това положение, в което се намира, най-вече да се стабилизира финансово. А не на всеки полусезон да идват по 7-8 футболисти, вместо да се налагат наши юноши. Точно на това ще държа много. А чужденците трябва да бъдат наистина класа", обяви Боримиров.

Мажоритарният собственик на ПФК Левски Спас Русев обяви, че тежката дума за управлението на клуба ще има спортният директор Даниел Боримиров, който вече притежава втория най-голям пакет от акции
Снимка БГНЕС

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ