29 Март 2024петък11:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 36

автор:Дума

visibility 64


Книжовна премиера в Народната библиотека

Издателство "Захарий Стоянов" организира премиера на книгата на Петър Първанов "Отвъд хоризонта на битието" днес, 21 февруари, от 18 ч. на II етаж на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

Гласуваме за любима детска книга в "Бисерче вълшебно"

Започна гласуването в Националната награда "Бисерче вълшебно 2017". Над 100 заглавия провокират българските деца да изберат своята любима детско-юношеска книга за предходната година. Проектът, който се провежда в пето издание, цели да запознае децата с модерната художествена литература, издавана на български език, и да насърчи четенето сред подрастващите. Организатор на наградата е фондация "Детски книги", тя се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката и сайта за книги и четене "Аз чета". Тази година са номинирани 104 заглавия, издадени на български език през 2016 г. и неприсъстващи в задължителните списъци с учебна литература. Книгите победители ще бъдат обявени на официална церемония в края на април, а кампанията ще бъде закрита с детски книжен празник в началото на месец май в Русе, където се намира една от най-активните библиотеки от предходното издание. Няма промяна в броя на категориите спрямо предишното издание на наградата. Номинираните заглавия отново са разпределени в три възрастови категории, като най-много са в "Майстори" (12-15 г.) - 40. В категорията за най-малките читатели, "Откриватели" (6-8 г.), те са 29. По-опитните книжни пътешественици в категория "Мечтатели" (9-11 г.) могат да избират от 28 заглавия. За трета поредна година в наградата присъства и специалната категория за интерактивни и мултимедийни книги "Иноватори". В нея са номинирани 7 книги, а вотът е пожелателен.

Астрологичен наръчник представя "Апостроф"

Хули Леонис и издателство "Апостроф" представят книгата "Луната - нашата истинска същност" на 24 февруари от 19 ч. в "Ellinor's House" в София, ул. "Цар Асен" 33. Това е астрологичният наръчник, който ще ни помогне да преоткрием нашата истинска личност, уверяват издателите.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ