17 Май 2024петък10:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На Пловдивския панаир представят вино и храни

/ брой: 37

автор:Дума

visibility 28

Международният панаир в Пловдив от днес ще бъде домакин на няколко изложби, обединяващи производители от земеделския сектор. Над 700 фирми от 33 държави ще покажат нови продукти, които покриват цялата верига от полето до трапезата. Изложителите са разпределени по теми "Винария", "Фудтех" и "Вкусове от Италия".
Посетителите ще могат да опитат новите серии на известни български изби, бутикови винарни и чуждестранни марки, както и отличените в Международния конкурс за вина, ракии и други спиртни напитки. Над 360 проби на производители от седем страни се състезаваха за наградите на "Винария 2017".
Наред с това ще бъдат показани месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, студено пресовани сокове, сушени плодове и зеленчуци, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети на участниците във "Фудтех 2017". За пръв път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, натурални оцети от годжи бери, ябълка, шипка, бъз, малина и арония. Новост е изложението за занаятчийски продукти със специално географско означение, което може да се види на 22 февруари.
Органични продукти от екоферми представя и специализираната изложба "БиоАгра", част от Международната селскостопанска изложба "Агра". Вкусовете на Италия ще бъдат представени чрез прошуто от черни прасета, биволска извара, сирена с шам фъстък, маслини и люти чушки, биовина, ликьори, бадемови сладкиши, зеленчукови пастети, мармалади, консерви, салами, зехтин и други изделия от Сицилия.
Експозициите на участниците в изложението ще бъдат отворени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа, когато е и последният ден на изложението.

Еврокомисията ни отписа за еврото догодина

автор:Дума

visibility 984

/ брой: 90

Прогнозират добър летен сезон, откриват го в петък

автор:Дума

visibility 943

/ брой: 90

Лозарският сектор е в трудна ситуация

автор:Дума

visibility 920

/ брой: 90

Рекордните 6,73 млрд. лв. осчетоводени неправилно

автор:Дума

visibility 834

/ брой: 90

Атентат срещу Роберт Фицо

автор:Дума

visibility 1008

/ брой: 90

ЕС одобри пакта за миграцията

автор:Дума

visibility 999

/ брой: 90

Гърция забрани телефоните в час

автор:Дума

visibility 958

/ брой: 90

Накратко

автор:Дума

visibility 898

/ брой: 90

С теб сме, Роберт!

автор:Дума

visibility 991

/ брой: 90

Сами сме срещу мобилните оператори

visibility 1059

/ брой: 90

Имитация на нормално

visibility 937

/ брой: 90

БСП срещу статуквото и в защита на националните интереси

автор:Дума

visibility 999

/ брой: 90

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ