Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Март 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

"Красна поляна" показа проекта за социалния център за 10 млн. лева

Деси Велева

22. Февруари 2017 , брой: 37   116   0Ръководството на столичния район "Красна поляна" показа компютърни визуализации на скандалния център за социална интеграция, който ще струва 10 млн. лева. Триизмерните снимки на определения от администрацията "пред-идеен проект" предизвикаха гневни реакции във фейсбук. От седмици хората от квартала протестират срещу намерението да се строят кризисни центрове за жени и деца, пострадали от насилие, център за работа с деца на улицата, център за временно настаняване и приют, както и временно преместваемо общежитие от морски контейнери. Идеята е те да бъдат изградени на мястото на две разрушени вече сгради до гетото "Виетнамски общежития". Хората обаче искат цялото гето да бъде разрушено и да не се настаняват там нови роми.
В същото време от районното кметство представят проекта като начин за решаване на проблемите с Виетнамски общежития.
"Щом отзад има още 9 стари блока и 4000 хиляди роми, никой нормален човек, социален работник, психолог, полицай или администрация няма да започне там работа", коментират местните хора. Според тях съкварталците им няма да се заблудят от хубавите картинки. "На фона на мизерията в общежитията, които остават непокътнати, този проект е илюзия за наивници", коментират още хората. Те питат с ирония откъде ще се вземат луксозните коли като Мерцедес и Мини купър, които нелепо са поставени точно до мизерното циганско гето.

На това място се очаква да бъде построен социалният център за 10 млн. лева
Снимка Благовеста Цветкова

 

 

България

 • Временно бе спряно гласуването, вотът премина премина без посланика ни в Турция Надежда Нейнски
  27. Март 2017 60
  134
  0

  Напрежение през целия изборен ден в Турция. Пред консулството ни в Бурса се изви опашка още от сутринта. Гласуването вървеше бавно. За час гласа си дадоха едва 15 души. При чакащите се появи и председателят на организацията на българските изселници проф. Юксел Йозкан, който призова чакащите да не се поддават на провокации и да бъдат спокойни.
  ...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"