Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Април 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

България

"Красна поляна" показа проекта за социалния център за 10 млн. лева

Деси Велева

22. Февруари 2017 , брой: 37   134   0Ръководството на столичния район "Красна поляна" показа компютърни визуализации на скандалния център за социална интеграция, който ще струва 10 млн. лева. Триизмерните снимки на определения от администрацията "пред-идеен проект" предизвикаха гневни реакции във фейсбук. От седмици хората от квартала протестират срещу намерението да се строят кризисни центрове за жени и деца, пострадали от насилие, център за работа с деца на улицата, център за временно настаняване и приют, както и временно преместваемо общежитие от морски контейнери. Идеята е те да бъдат изградени на мястото на две разрушени вече сгради до гетото "Виетнамски общежития". Хората обаче искат цялото гето да бъде разрушено и да не се настаняват там нови роми.
В същото време от районното кметство представят проекта като начин за решаване на проблемите с Виетнамски общежития.
"Щом отзад има още 9 стари блока и 4000 хиляди роми, никой нормален човек, социален работник, психолог, полицай или администрация няма да започне там работа", коментират местните хора. Според тях съкварталците им няма да се заблудят от хубавите картинки. "На фона на мизерията в общежитията, които остават непокътнати, този проект е илюзия за наивници", коментират още хората. Те питат с ирония откъде ще се вземат луксозните коли като Мерцедес и Мини купър, които нелепо са поставени точно до мизерното циганско гето.

На това място се очаква да бъде построен социалният център за 10 млн. лева
Снимка Благовеста Цветкова

 

 

България

  • Само за метене и миене на централни улици Фандъкова дала 23 милиона лв.
    28. Април 2017 82
    271
    0

    Столичната администрация е похарчила цели 612 935 491 лв. за четири години - от 2011 до 2014 г. за очистване на замърсена София. Което прави по 419 819 лв. на ден. Това показва одитен доклад на Сметната палата за "Ефективност на общинските мерки за намаляване замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в София". Само за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"