Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

България

"Красна поляна" показа проекта за социалния център за 10 млн. лева

Деси Велева

22. Февруари 2017 , брой: 37   236   0Ръководството на столичния район "Красна поляна" показа компютърни визуализации на скандалния център за социална интеграция, който ще струва 10 млн. лева. Триизмерните снимки на определения от администрацията "пред-идеен проект" предизвикаха гневни реакции във фейсбук. От седмици хората от квартала протестират срещу намерението да се строят кризисни центрове за жени и деца, пострадали от насилие, център за работа с деца на улицата, център за временно настаняване и приют, както и временно преместваемо общежитие от морски контейнери. Идеята е те да бъдат изградени на мястото на две разрушени вече сгради до гетото "Виетнамски общежития". Хората обаче искат цялото гето да бъде разрушено и да не се настаняват там нови роми.
В същото време от районното кметство представят проекта като начин за решаване на проблемите с Виетнамски общежития.
"Щом отзад има още 9 стари блока и 4000 хиляди роми, никой нормален човек, социален работник, психолог, полицай или администрация няма да започне там работа", коментират местните хора. Според тях съкварталците им няма да се заблудят от хубавите картинки. "На фона на мизерията в общежитията, които остават непокътнати, този проект е илюзия за наивници", коментират още хората. Те питат с ирония откъде ще се вземат луксозните коли като Мерцедес и Мини купър, които нелепо са поставени точно до мизерното циганско гето.

На това място се очаква да бъде построен социалният център за 10 млн. лева
Снимка Благовеста Цветкова

 

 

България

  • 20. Октомври 2017 206
    482
    0

    * БСП ще покаже кадрите на Елена Йончева за състоянието на граничната ограда пред европейските посланици. Всички депутати от "БСП за България" стават "съучастници" в разкритията й. Нинова обеща да информира Борисов кога и къде да дойдат да ги арестуват.

    * Държавата въвежда цензура, оградата се чупи и пада, категорична е...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"