Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Април 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Корабчета му плават...

Георги Георгиев

22. Февруари 2017 , брой: 37   738   0Бившият премиер и все още лидер на ГЕРБ Бойко Борисов с неохота премерва върху себе си ролята на опозиционер. От онзиден Борисов дори взе да го раздава нещо като нереализиран спасител на отечеството от зловредното натовско влияние. Да не повярваш направо. И то наистина не си е за вярване.
В понеделник Борисов заяви, че той 9 месеца бавил усилването на НАТО в Черноморския регион, а пък ей на, новият министър на отбраната веднага пуснал вражините да ни развалят рахата. И се размечта "за лодки, платноходки и тръба по Черно море." "Каква тръба като долу се разхождат подводници", хвърли асака на масата Борисов.
Това са пълни глупости. Особено последната реплика на гербаджийския лидер. Той има пряко отношение и дори го хвалеха затова, че е спрял изграждането на газопровода "Южен поток", защото това действие беше част от антируската политика на страните от ЕС и НАТО. А пък подводници плават в Черно море отпреди Първата световна война, но не там е проблемът. Борисов дали поради незнание или пък съзнателно бърка топлото с мекото. Той се обяви против влизането на България в съвместна флотилия с Румъния, Турция и други натовски страни. Идеята тогава беше на американците, които искаха по този начин да намерят някакъв легален начин за заобикалянето на конвенцията от Монтрьо, която регулира броя на нечерноморските военни кораби в акваторията му.
На последната среща на военните министри от НАТО, както научваме, не е решавано нищо за такава флотилия. Има най-общи фрази за засилено присъствие на НАТО под формата на учения, тренировки, разузнаване. Както казаха и от нашето Министерство на отбраната - изпълняваме само това, което е договорено на Срещата на върха на НАТО във Варшава през юли м.г. Т.е. продължава се изпълнението на ангажименти, одобрени от Бойко-Борисовото правителство и от президента Росен Плевнелиев. Това е. Всичко останало е опит на Борисов да замазва последствията от дългогодишното си управление и да се опитва да вдига рейтинг пред избирателите. 
Разбира се, най-добре би било в тези времена на нарастващо военно противопоставяне между Запада и Русия, България да не бъде член на военен блок, който може да бъде въвлечен във война с Русия. Предишните два пъти загубихме от това. Но този въпрос може да го реши само българският народ, ако му бъде дадена възможност за това. Още повече, че наскоро разбрахме от социологическото изследване на "Галъп Интернешенъл" какъв съюзник по време на война биха искали да имат българите. Не че е някаква изненада.
И, Борисов, плуват хората, рибите и патките, а плават корабите и подводниците. Не се разхождат.
Да знаеш.

 

 

 

Няколко думи

  • 28. Април 2017 82
    471
    0

    Депутатските заплати ще растат всяко тримесечие. Това стана, след като парламентът отхвърли предложението на БСП за замразяването им. Винаги ще има бедни и богати, заключи бившият и бъдещ финансов министър Горанов. Нещо повече -  според него депутатската заплата била обвързана с благосъстоянието на българина - когато то расте, и тя расте! Е, това вече преля чашата. Как иначе освен цинизъм...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"