28 Март 2024четвъртък19:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Киев:

Русия да се лиши от право на вето в СС на ООН при решения за Украйна

/ брой: 38

автор:Дума

visibility 10

Министърът на външните работи на Украйна Павло Климкин предложи Русия да бъде лишена от правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН при вземане на решения относно положението в Украйна. Мотивът на Климкин е, че Москва се явява страна в конфликта в Донбас. Както посочи министърът на заседание на Съвета за сигурност във вторник, трябва да се установят ясни правила за прилагането на съответните разпоредби на Устава на ООН.
"Спешно се нуждаем от реформирането на Съвета за сигурност, за да се спре със злоупотребата с правото на вето. Съветът за сигурност трябва да може ефективно да реагира на кървавите конфликти, независимо от присъствието на страна в конфликта като постоянен член на Съвета за сигурност", каза Климкин.
Той припомни, че в съответствие с параграф 3 на член 27 от Устава на световната организация "страна, участваща в спор, трябва да се въздържа от гласуване при вземане на решения" в Съвета за сигурност. Според него е недопустимо това правило да "продължава да се игнорира драстично".
Междувременно бившият президент на Украйна Виктор Янукович предложи провеждането на референдум за статуса на Донбас, ако Киев не изпълни Минските споразумения, съобщи РИА "Новости". Янукович изпрати обръщение до лидерите на Германия, Франция, Полша, ръководителите на Съвета на Европа, ПАСЕ и Европарламента, както и отделни писма до президентите на Русия и на САЩ.
Той настоява още към Съвета на Европа да бъде създадена специална независима комисия, която да контролира разследването на престъпленията по време на проевропейското въстание на Майдана - от ноември 2013 до февруари 2014 г., предаде ТАСС.
Янукович огласи обръщението си по време на интервю за група руски и украински журналисти по повод третата годишнина от смяната на властта в Киев.
В писмото си до президента на САЩ Янукович отправя към Доналд Тръмп молба "да даде обективна юридическа и политическа оценка за действията на американските служители по време на украинската криза".

На "Майдана" в Киев се проведе поредният "Марш на националното достойнство" с активното участие на десни радикални украинци, на нацисти и екстремисти от "Десния сектор", "Свобода" и Националния корпус "Азов" по повод третата годишнина от събитията, довели до падането на управлението на президента Янукович

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ