Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Август 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

На първа страница

Отпускат великденски добавки за най-бедните пенсионери

Мария Нинова

23. Февруари 2017 , брой: 38   644   0Най-бедните пенсионери ще получат великденски добавки. Това обяви служебният финансов министър Кирил Ананиев преди заседанието на Министерския съвет вчера. Минути преди това премиерът Огнян Герджиков заяви, че размерът на добавката, която ще получат най-бедните пенсионери за Великден, ще бъде определен до следващата сряда. "Ще помоля, това е основно обърнато към министъра на финансите, че има една традиция за едни великденски добавки към пенсиите, обикновено в размер на 40 лв., на пенсионерите под лимита на бедност, който разбрах, че е 314 лв. Така че за другата сряда, г-н министър, да бъдете готов. Ще има ли? Няма ли да има? Ще има. Аз не съм под лимита на бедност, съответно за мен няма да има", заяви Герджиков.
Служебният премиер уточни, че започва  практика кабинетът да се спира на проблемите на регионите. Вчера той проведе срещи с областните управители на Добрич и Силистра Детелина Николова и Петко Добрев, които представиха проблемите на своите области.
На заседанието на Министерския съвет бе решено, че 72 деца без право на наследствена пенсия от починал родител ще получат персонални пенсии по 106,33 лв. месечно. Пенсиите в размер на 90 на сто от социалната пенсия за старост ще се изплащат от 1 март. С отпускането им ще бъдат подпомогнати 44 семейства в затруднено финансово положение.

 

 

България

  • Премиерът и "подгряващата група" трябва да се научат да носят отговорност за делата и думите си, смята лидерът на БСП
    23. Август 2017 164
    368
    2

    Корнелия Нинова ще изпълни заканата си да съди всеки, свързал името й с фалшиви твърдения покрай проекта "Цанков камък". Вчера тя представи пред журналисти отговора, който е получила от прокуратурата. "Главният прокурор ме уведоми, че нямам общо с проекта "Цанков камък". Всички, позволили си да свържат името ми с проекта и с...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"