Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

12 Декември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

На първа страница

Отпускат великденски добавки за най-бедните пенсионери

Мария Нинова

23. Февруари 2017 , брой: 38   675   0Най-бедните пенсионери ще получат великденски добавки. Това обяви служебният финансов министър Кирил Ананиев преди заседанието на Министерския съвет вчера. Минути преди това премиерът Огнян Герджиков заяви, че размерът на добавката, която ще получат най-бедните пенсионери за Великден, ще бъде определен до следващата сряда. "Ще помоля, това е основно обърнато към министъра на финансите, че има една традиция за едни великденски добавки към пенсиите, обикновено в размер на 40 лв., на пенсионерите под лимита на бедност, който разбрах, че е 314 лв. Така че за другата сряда, г-н министър, да бъдете готов. Ще има ли? Няма ли да има? Ще има. Аз не съм под лимита на бедност, съответно за мен няма да има", заяви Герджиков.
Служебният премиер уточни, че започва  практика кабинетът да се спира на проблемите на регионите. Вчера той проведе срещи с областните управители на Добрич и Силистра Детелина Николова и Петко Добрев, които представиха проблемите на своите области.
На заседанието на Министерския съвет бе решено, че 72 деца без право на наследствена пенсия от починал родител ще получат персонални пенсии по 106,33 лв. месечно. Пенсиите в размер на 90 на сто от социалната пенсия за старост ще се изплащат от 1 март. С отпускането им ще бъдат подпомогнати 44 семейства в затруднено финансово положение.

 

 

България

  • Чака се новоназначени кадри да се сдобият с дипломи, за да се явят на конкурси и да ги спечелят, заявиха социалистите
    12. Декември 2017 243
    315
    0

    БСП в Пиринско разпространиха вчера протестна декларация, с която обвиниха ГЕРБ в политическо кадруване във всички държавни институции и най-вече в училищата и детските градини. Областният лидер на левицата Валери Сарандев даде пример с ПГ "Никола Стойчев" в Разлог, където преди дни е уволнена досегашната директора Галина Адамова, а на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"