Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Април 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

На първа страница

Отпускат великденски добавки за най-бедните пенсионери

Мария Нинова

23. Февруари 2017 , брой: 38   592   0Най-бедните пенсионери ще получат великденски добавки. Това обяви служебният финансов министър Кирил Ананиев преди заседанието на Министерския съвет вчера. Минути преди това премиерът Огнян Герджиков заяви, че размерът на добавката, която ще получат най-бедните пенсионери за Великден, ще бъде определен до следващата сряда. "Ще помоля, това е основно обърнато към министъра на финансите, че има една традиция за едни великденски добавки към пенсиите, обикновено в размер на 40 лв., на пенсионерите под лимита на бедност, който разбрах, че е 314 лв. Така че за другата сряда, г-н министър, да бъдете готов. Ще има ли? Няма ли да има? Ще има. Аз не съм под лимита на бедност, съответно за мен няма да има", заяви Герджиков.
Служебният премиер уточни, че започва  практика кабинетът да се спира на проблемите на регионите. Вчера той проведе срещи с областните управители на Добрич и Силистра Детелина Николова и Петко Добрев, които представиха проблемите на своите области.
На заседанието на Министерския съвет бе решено, че 72 деца без право на наследствена пенсия от починал родител ще получат персонални пенсии по 106,33 лв. месечно. Пенсиите в размер на 90 на сто от социалната пенсия за старост ще се изплащат от 1 март. С отпускането им ще бъдат подпомогнати 44 семейства в затруднено финансово положение.

 

 

България

  • Бившата шефка на Софийския градски съд е първият съдия, осъден за разрешаването на безконтролно подслушване
    21. Април 2017 77
    213
    1

    Една година затвор условно с 3-годишен изпитателен срок е окончателната присъда, която получи бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева по делото "Червеи". Върховният касационен съд й наложи и глоба от 1000 лв. ВКС потвърди решението на Софийския апелативен съд и отхвърли искането на Янева да бъде оправдана или делото да бъде...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"