Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Древните професии

Мария Нинова

23. Февруари 2017 , брой: 38   987   0Няма как да не се респектираш от хора, които през годините не смениха цвета на партията си, независимо какъв е той и какви са обстоятелствата. В някакъв паралелен свят политиката сигурно е идеи, принципност, последователност и морал. Но не и по нашите земи. Това са просто клиширани думи, на които никой вече не вярва.
Депутатските листи този път направо отвращават. Проблемът не е, че има някакви невиждани досега лица. А в това, че до болка познатите муцуни имат наглостта да пърхат като пеперудки от партия в партия и да четат морал. През годините се нагледахме на какви ли не карикатури в опит да се мушнат в парламента. Цинично е, когато довчерашни противоположности, които не един път са доказали, че не могат да се понасят, днес се прегръщат. И ти твърдят, че се въртят като чеверме в името на нещо и на някого.  Какви идеи? Каква България? Какви интереси? Какво бъдеще? Млъкнете по-добре! Всичко е пари и осребряване на услуги.
Типичен, но не единствен пример е Слави Бинев. От "Атака" създава ГОРД, после се вписва при патриотите, а сега ще се бори за народен представител от ДПС. Гади ли ви се? Друг човек, който може да се каже, че бе близко до младите хора, е Светльо Витков. Той упорито плюеше ръководството на Реформаторския блок и твърдеше, че няма място до тях, но днес вече е седнал кротичко в блока и ще разбива статуквото. За жалост списъкът с политическите номади е прекалено дълъг. Нечистоплътно. Гнусно. Подло. Вулгарно, ако щеш, е подобно поведение.
Преди десетки години Роналд Рейгън обяви, че "политиката е втората най-стара професия. Мисля, че е твърде близка до първата". Днес може да сме сигурни, че май вече я изпреварва.

 

 

Коментари

  • 20. Октомври 2017 206
    314
    0

    Бъркането в джоба на работещите продължава с пълна сила. Само в последните два дни се разбра, че намаляват болничните за работника, орязват правата и парите за обезщетения при безработица. Бизнесът вече наема чужди работници, които не гъкват за купищата нарушения. Уж нямаме добри инженери, та от Грузия ги наемат! Хайде, бе, имаме, ама не искат да им...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"