25 Април 2024четвъртък23:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Здраве

Любопитно съчетаване на храни

/ брой: 39

автор:Дума

visibility 35

Съчетаването на лимон със зеле е полезно, твърдят специалисти по храненето. Обяснението е, че витамин C прави желязото от растителни източници по-усвоимо, преобразува голяма част от желязото от растителни източници във форма, която е подобна на това от рибата и червените меса. Дали първо сте задушили зеленолистните зеленчуци или сте ги направили на салата, не забравяйте да добавите малко изстискан цитрусов сок, препоръчват специалистите.
Защо да комбинираме рибата с чесъна? Витамин Д в рибата помага за усвояването на калция от чесъна, е най-краткият отговор. Рибата е богата на микроелементи, които допринасят за противовъзпалителния и обезвреждащ ефект на лошия холестерол в храната, а чесънът балансира мазнината в рибата.
Доматите са богати на ликопен, който е известен с ползите си при намаляване риска от рак и сърдечносъдови заболявания. Ликопенът се абсорбира по-добре, когато са добавени мазнини. А мазнините, които се съдържат в авокадото са не само вкусни, но и изключително лесно усвоими. Той е с най-високо съдържание на мазнини и целулоза от всички други плодове.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ