29 Март 2024петък09:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

На пазар като на пазар

/ брой: 39

visibility 14

Виктория Пенева

Напредва демокрацията ни! Не помни градът ни сблъсък на политически идеи и социални доктрини като на миналите избори!
Кандидатите бяха Бонев, Донев и Монев. В началото Бонев обеща, че, изберат ли го, пенсионерите ще започнат да се возят безплатно в градския транспорт. Донев отвърна на удара - обясни, че, стане ли кмет, пенсионерите не само ще се возят безплатно, а и всеки от тях, стъпи ли в превозното средство, на мига ще получава кифла с мармелад, а диабетиците – шунка. Монев не закъсня: “Не само ще ви возя безплатно, а и във всеки автобус ще има кът на здравето, където ще ви мерят кръвното!”...
След това, на едно предизборно събрание, Монев заяви, че поеме ли ръководството на града, ще построи Балдуинова кула:
- Трябва да привличаме туристи, които да оставят тук парите си! – каза.
- Защо Балдуинова? Търново, като има Балдуинова кула, много е прокопсал! Аз ще издигна кула, много по-наклонена от кулата в Пиза, пред която всеки японец ще е петимен да се снима! – контрира Донев.
- Тези проекти са провинциална работа! – заяви Донев от своя страна. – Айфелова кула ни трябва на нас! Имам солидни връзки с шейхове, емири и махараджи, сложите ли ме на кметския стол, моят приятел Абдула бен Шукри ще извиси тук Айфелова кула.
Борбата на политически идеи и социални проекти продължи с нарастващи темпове. Донев показа документи за това как Монев е окрал градския дом за сираци и ги е оставил без отопление през тази свирепа зимата. На това Монев отвърна със снимка - Донев изнасилва монахиня. Двамата пък обвиниха Бонев, че е бил не само доносник, а е и главната причина градският футболен отбор да отпадне и от “А” група.
Битката продължи с високи темпове. Кандидатите неуморно представяха аргументите си. Монев връчи на симпатизантите си по едно сувенирно кебапче, увито в петдесетолевка. От своя страна щабът на Донев подари по една паметна столевова банкнота с образа на Алеко на всеки, който обещае да гласува за Донев. Бонев пък обяви, че започва поход срещу бедността и раздаде по двеста лева на всеки, който му обещае, че ще го обича дори като е сам в тъмната стаичка...   
Изобщо напредва демокрацията ни! Не помни градът ни подобен сблъсък на политически идеи, социални доктрини и урбанистични проекти! Очаквам изборите, дето се задават, да минат като открит търг! С явно наддаване, оферти, викове кой колко дава  и всичко останало, гледали сте го по филмите как става...
На пазар като на пазар

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ