20 Април 2024събота04:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Юве сгази 10 от Порто, Лестър пада и в Европа

/ брой: 39

автор:Дума

visibility 10

Ювентус е на крачка от класиране за 1/4-финалите на Шампионската лига, след като победи Порто с 2:0 като гост. Головете вкараха за 2 минути резервите Марко Пяца (72) и Дани Алвеш (74), като и двамата се появиха в игра малко преди да се разпишат. "Старата госпожа" бе улеснена и от изгонването на бразилския Алекс Тейеш, който получи два жълти картона само в рамките на 2 мин. и напусна още в 27-ата мин. Хърватинът Пяца вкара първия си гол с екипа на италианския първенец. В самия край той можеше и да направи успеха класически, но испанският страж на домакините Икер Касиас за пореден път запази вратата си. Неостаряващият му колега Джиджи Буфон почти нямаше работа в своя 145-и мач в Европа и общо 827-и в кариерата. Двамата легендарни вратари имат общо 276 мача в "турнира на богатите".
"Справихме се добре и показахме характер. Можеше да спечелим и с 3:0, но и така е добре. През сезона често ще има напрегнати моменти и е важно да можем да се справяме с тях. Не дадохме много шансове на Порто и показахме, че сме в отлична форма", обяви треньорът на Юве Масимилиано Алегри.
"Не бива да се предаваме. Ще бъде трудно, но не и невъзможно. Благодаря на публиката, че не спря да ни подкрепя през цялото време", каза колегата му в Порто Нуно Санто.
В другия мач в сряда вечер английският шампион Лестър продължи да затъва и загуби с 1:2 като гост на Севиля. На "Рамон Санчес Писхуан" "лисиците" на Клаудио Раниери опитаха да спрат негативната серия, след като в Англия са с 5 поредни загуби, но не успяха. Головете вкараха Пабло Сарабия (25) и Хоакин Кореа (62), а от нищото Джейми Варди (73) съхрани интригата за реванша. Тя можеше и да липсва, ако Кореа не бе профукал отсъдената за нарушение срещу него дузпа още в 14-ата мин. В самия край пък Адил Рами разтресе напречната врата на Каспер Шмайхел.
"Знаехме, че съперникът е по-силен от нас. Те умеят много добре да владеят топката и доста ни затрудниха. Показаха класата си, а ние нашето сърце. До последно вярвахме и не се предадохме. Класата на Севиля е висока и те наказаха нашите грешки", призна Раниери.
"Бяхме по-добрият тим и създадохме 10 положения, но не постигнахме резултата, който искахме. В същото време от една възможност съперникът ни вкара гол. Заслужавахме нещо повече", оплака се  аржентинският наставник на испанците Хорхе Сампаоли.

Легендарните вратари Джанлуиджи Буфон и Икер Касияс (в жълт екип) се прегръщат след първия 1/8-финал в Шампионската лига, спечелен от Ювентус с 2:0 на "Ещадио до Драгао" в Порто

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ