24 Април 2024сряда21:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

5000 на дербито

ЦСКА победи Левски с 3:1 гейма, феновете се отличиха само с 4 бомбички

/ брой: 39

автор:Владимир Николов

visibility 161

ЦСКА спечели с 3:1 гейма (25:16, 17:25, 25:18, 30:28) "вечното" волейболно дерби срещу Левски от 17-ия кръг на Суперлигата, което за първи път се игра в столичната "Арена Армеец". Там се събраха само 5000 зрители, докато капацитетът при волейболни срещи е около 8500.
Час преди двубоя се състоя и демонстративен мач между легенди на Левски и ЦСКА. В срещата участие взеха и двама фенове, както и шоумените Иван и Андрей (естествено със сини екипи), но и в подгряващия сблъсък "червените" победиха с 10:7.
ЦСКА превъзхождаше Левски в първия гейм. Момчетата на Петър Шопов допуснаха редица грешки и закономерно "червените" се поздравиха с успеха. Във втория "сините" влязоха много уверено и изравниха след добра игра. Отново ЦСКА надделя в третия гейм, след умели блокади и отлични изяви на неостаряващия 43-годишен капитан Ивайло Стефанов, играл в младостта си за Левски. В четвъртия гейм символичните гости имаха превес, но в заключителните минути се разигра истинска драма. "Сините" показаха страхотен характер и бяха на път да вкарат двубоя в тайбрек, но силите сякаш не им стигнаха. Те спасиха 3 мачбола, но капитулираха при четвъртия.
ЦСКА остана лидер в класирането с 48 т. (17 победи и 2 загуби). Левски запази 6-о място  с 33 т. (11 победи, 7 загуби и мач по-малко).
За победителите Смилен Мляков заби 19 т. (1 ас, 2 блока). Пламен Шекерджиев добави 15, Христо Цветанов 12 (8 блока), а  Красимир Георгиев 10 (1 ас, 3 блока).
Спас Байрев бе най-резултатен за Левски с 18 т. (4 аса), а Симеон Александров и Мартин Павлов записаха по 10.
Силно охранявани от полицията, феновете не допуснаха ексцесии, но взривиха общо 4 бомбички (по 2 от агитка), а едната гръмна в непосредствена близост и уплаши силно средния син на президента на Левски Владо Николов - Симеон.
"Допуснахме глупав спад в края. Така, както бяхме натрупали аванс, лесно го пропиляхме. И двата отбора имат потенциал и показаха, че можем да напълним тази зала. Мачът бе напрегнат. Геймовете не бяха така завързани, освен последния. Интрига имаше, публиката остана като че ли доволна, това бе по-голямата цел. Елементът, който наистина ме учуди, бе добрата ни защита. Имахме план за противодействие. Беше хубаво, че извадихме толкова топки. Седяхме и технически добре. Имаме резерви в посрещането, но и своите проблеми, които се опитваме да решаваме", заяви доволен треньорът на ЦСКА Александър Попов.
„Определено не дадохме добри показатели в атака, но е нормално, защото ЦСКА играха добре на блок и в защита. Те са доста опитни състезатели там и ни спряха. Въпросът е, че в определени ситуации, в които имахме надмощие, не се възползвахме. Може би при някои играчи има извинение, защото бяха с контузии. Най-силно в този мач игра най-младият от нашия тим - Гордан Люцканов. Той сменя постове и ще му трябва време. Нормално е в тази обстановка да прегори малко. Не, че ни е малък изборът, просто на резервната скамейка са само млади момчета и да ги хвърлиш в такъв мач на лъвовете не мисля, че е правилно”, призна наставникът на Левски Петър Шопов.

Пламен Шекерджиев забива през тройна блокада на Левски при победата на ЦСКА с 3:1 гейма
Снимки БГНЕС
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ