20 Април 2024събота05:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Произведено в България

Негово Превъзходителство спорта

/ брой: 39

автор:Иван Ченчев

visibility 1771

Сигурно всеки от нас има своите предпочитания, ако трябва да класира успели българи зад пределите на Територията. Съвсем наскоро ми попадна едно такова подреждане, което е правено с уговорката, че попадналите в него личности са от нашето съвремие. И какво да видя – в първата десетка фигурират имената на трима спортисти. Стоичков, Калоян Махлянов – Котоошу и Григор Димитров. Тук в лично качество бих прибавил и Димитър Бербатов, който не е прекратил своята футболна кариера. Значи стават четирима. Както и да го погледне човек, това си е една трета от успеха. С марка „роден спорт“. Трябва да знаете, че сред присъстващите в класацията са Райна Кабаиванска, Филип Киркоров, Нина Добрев и... Дилма Русев. Това е и единственото име на относително „наш“ политик към момента. Е, това, което винаги съм защитавал като мнение, че българският спорт е основен и най-добър посланик на Родината, се потвърждава в редовете по-горе. Точно така. Негово Превъзходителство спорта.
Вижте как спортистите се сещат да популяризират страната ни повече от всички останали. Националът по футбол Михаил Александров отскоро е играч на руския Арсенал Тула. Та в съблекалнята на този отбор неговите колеги ще гледат всеки ден... Апостола на българската свобода Васил Левски. Той е изобразен на предпазните му кори заедно с трибагреника с герба и стилизира лъв. Адмирации, за което. Това момче показва голямо израстване и като личност. Стискам ти палци, Мишо!
Така. Време е да си напомним, че написаното дотук става без съдействието на никого от ресорното спортно министерство! Представяте ли си? Как може да има живот без него? Знам, че сте схванали иронията. За пореден път пред очите ни се доказва фактът, че една самоинициатива е по-силна от какъвто и да било натиск за каквото и да било.
А най-хубавото в случая е, че пак за поощрение е българският спорт. Всъщност той винаги е бил за хвалба. Има няма и хоп, нов успех някъде по света. Не знам какво ни остана да изнасяме като продукция от икономиката ни. Май нищо. Но освен мозъци, които движат другите напред, продължаваме да произвеждаме спорт от най-висока проба. Напук на всичко около него.
Без съмнение – успехите са най-сладкото нещо. Зависи обаче от коя страна гледаш на тях. Дали от тази, които ги е постигнала или от другата – на обикновен зрител. А, познайте, доскоро управлявалите къде са ситуирани в случая. А и не само в този...
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ