24 Април 2024сряда19:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Още 13 организации за сигурност и отбрана застанаха зад БСП

Kогато партията спечели изборите и управлява, ще спре и разгромът на армията, смята полк. Иван Иванов

/ брой: 39

автор:Павлета Давидова

visibility 41

Със задоволство Корнелия Нинова обяви, че коалицията "БСП за България" продължава да разширява подкрепата си. Лидерът на социалистите заяви, че вече е подписано споразумение с Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната (КООСО). В нея членуват 13 неправителствени сдружения, които имат структури в цялата страна и около 15 000 члена, сред тях са Алианс "Български командоси", Асоциаците на завършилите академията на ГЩ на Руската федерация и Колежа по отбрана на НАТО в Рим, на Сухопътните войски, на комуникационните и информационните специалисти, на учените в областта на сигурността и отбраната и др. "Изключително сме им признателни, че с професионализма и с експертизата си се включиха в изготвянето на платформата на БСП за изборите. След това разчитаме на тях в подготовката на управленските политики", допълни Нинова. Тя уточни, че в споразумението си двете страни декларират, че ще отстояват общи възгледи и позиции по темите суверенитет, сигурност и независимост на страната.
Почетният председател на Конфедерацията полк. о.р. Иван Иванов заяви, че БСП има стабилна политика и цели да гради, а не да руши в сектора на националната сигурност. Убеден съм, че когато БСП спечели изборите и управлява, ще спре и разгромът на армията, добави той.
Полковникът добави, че подобно споразумение е подписвано с БСП през 2009 г. и 2013 г. Единствено, когато БСП управлява сектор "Отбрана", има стабилност, гради се и се създава национална сигурност, категоричен бе той. Иванов се възмути, че при кабинета "Борисов 1" МО е разбито като структура. "Само тогава над 1370 офицери, майори, подполковници напуснаха армията заради тази нестабилност. По времето на кабинета "Орешарски" само 36 офицери са напуснали", припомни полковникът. Той се възмути, че в момента има ново кадрово безумие - над 7000 човека е некомплектът на армията, което води до невъзможност тя да изпълнява своите задължения.
Конфедерацията подкрепя коалиция "БСП за България", защото смята, че е необходимо да се спре хаосът в армията. "Трябва да се върне достойнството на българските военни, а това трябва да стане с определени законови промени. БСП има визия за възстановяване на военните сили", подчерта почетният председател на организацията. И той като Нинова бе категоричен, че няма как да се поставя под въпрос членството на България в НАТО. "НАТО иска повече националност, защото има разлика да си член на НАТО и да си достоен член на НАТО. Това искаме и ние. Всяка държава трябва да гради собствени силни сили за национална сигурност", допълниха представителите на КООСО.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ