Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Март 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Още 13 организации за сигурност и отбрана застанаха зад БСП

Kогато партията спечели изборите и управлява, ще спре и разгромът на армията, смята полк. Иван Иванов

Павлета Давидова

24. Февруари 2017 , брой: 39   948   0Със задоволство Корнелия Нинова обяви, че коалицията "БСП за България" продължава да разширява подкрепата си. Лидерът на социалистите заяви, че вече е подписано споразумение с Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната (КООСО). В нея членуват 13 неправителствени сдружения, които имат структури в цялата страна и около 15 000 члена, сред тях са Алианс "Български командоси", Асоциаците на завършилите академията на ГЩ на Руската федерация и Колежа по отбрана на НАТО в Рим, на Сухопътните войски, на комуникационните и информационните специалисти, на учените в областта на сигурността и отбраната и др. "Изключително сме им признателни, че с професионализма и с експертизата си се включиха в изготвянето на платформата на БСП за изборите. След това разчитаме на тях в подготовката на управленските политики", допълни Нинова. Тя уточни, че в споразумението си двете страни декларират, че ще отстояват общи възгледи и позиции по темите суверенитет, сигурност и независимост на страната.
Почетният председател на Конфедерацията полк. о.р. Иван Иванов заяви, че БСП има стабилна политика и цели да гради, а не да руши в сектора на националната сигурност. Убеден съм, че когато БСП спечели изборите и управлява, ще спре и разгромът на армията, добави той.
Полковникът добави, че подобно споразумение е подписвано с БСП през 2009 г. и 2013 г. Единствено, когато БСП управлява сектор "Отбрана", има стабилност, гради се и се създава национална сигурност, категоричен бе той. Иванов се възмути, че при кабинета "Борисов 1" МО е разбито като структура. "Само тогава над 1370 офицери, майори, подполковници напуснаха армията заради тази нестабилност. По времето на кабинета "Орешарски" само 36 офицери са напуснали", припомни полковникът. Той се възмути, че в момента има ново кадрово безумие - над 7000 човека е некомплектът на армията, което води до невъзможност тя да изпълнява своите задължения.
Конфедерацията подкрепя коалиция "БСП за България", защото смята, че е необходимо да се спре хаосът в армията. "Трябва да се върне достойнството на българските военни, а това трябва да стане с определени законови промени. БСП има визия за възстановяване на военните сили", подчерта почетният председател на организацията. И той като Нинова бе категоричен, че няма как да се поставя под въпрос членството на България в НАТО. "НАТО иска повече националност, защото има разлика да си член на НАТО и да си достоен член на НАТО. Това искаме и ние. Всяка държава трябва да гради собствени силни сили за национална сигурност", допълниха представителите на КООСО.

 

 

България

 • Временно бе спряно гласуването, вотът премина премина без посланика ни в Турция Надежда Нейнски
  27. Март 2017 60
  132
  0

  Напрежение през целия изборен ден в Турция. Пред консулството ни в Бурса се изви опашка още от сутринта. Гласуването вървеше бавно. За час гласа си дадоха едва 15 души. При чакащите се появи и председателят на организацията на българските изселници проф. Юксел Йозкан, който призова чакащите да не се поддават на провокации и да бъдат спокойни.
  ...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"