20 Април 2024събота13:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Днес става ясно ще има ли машинен вот

/ брой: 39

автор:Дума

visibility 244

До 17,30 ч. днес ще стане ясно дали единственият кандидат, подал оферта за подсигуряване на техника за машинен вот, отговаря на изискванията. Това обяви Александър Андреев от ЦИК. Той призна, че кандидат се е появил, малко преди изтичане на крайния срок. "Беше извършен първият етап на обществената поръчка, с която беше проверено дали участникът отговаря на изискванията за участие. Във втория етап ще бъдат представени техническото и финансовото предложение, комисията ще ги разгледа и ще вземе своето решение", уточни Андреев.
"Във всичките 31 избирателни района в страната са регистрирани 4732 кандидати за народни представители. Тази цифра е възможно да се промени, тъй като може да постъпи заявление за заличаване на регистрация или с проверка нечия регистрация да бъде обявена за невалидна", обяви говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. 9 партии и 9 коалиции са регистрирали кандидати за депутати във всички изборни райони. Само 2 партии са регистрирали кандидати в някои от избирателните райони в страната. "Като независими кандидати, издигнати от инициативни комитети, са регистрирани 11 лица. ЦИК вече е изпратила за проверка обобщения списък на кандидатите и до 26 февруари ГРАО трябва да извърши проверка дали те отговарят на изискванията, за да бъдат избирани", уточни тя.
От ЦИК припомниха, че срокът за подаване на заявления за гласуване извън страната от български граждани изтича на 28 февруари. "Чрез страницата на ЦИК са успешно подадени 21 516 заявления за гласуване в чужбина. Чрез дипломатическите и консулските представителства, които са постъпили в ЦИК чрез МВнР, са 402 заявления", добави той. По последни данни вчера желаещите да гласуват в Турция със заявления са 7566, във Великобритания - 2395, Испания  1687 и Германия  1666.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ