25 Април 2024четвъртък08:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Парламентарна менажерия

/ брой: 39

автор:Валентин Георгиев

visibility 1630

Предизборната кампания започва официално от днес, а вече се усеща досада у избирателите. И тези избори, както и политическата битка преди тях, се очертава да са в традиционния шоу стил със скандали, оплюване, мръснишки номерца и компромати. Ако нещо прави повече впечатление, то е наличието на популярни имена в листите от всякакъв екстравагантен калибър без отношение досега към обществения живот, но не и сериозни професионалисти. А нали смисълът на това да си депутат уж е да "ковеш" смислени закони, с които компетентно да решаваш проблеми. Много проблеми. Няма да конкретизирам тези мои разсъждения с имена, за да не накърня нечие его, което сега е вирнало нос и се е взело толкова насериозно, че чак не се усеща колко нелепо изглежда в очите на околните. Оставям настрани патологичния кариеризъм, както и баналното драпане за личностно "уреждане" - те са ясни и неподвластни на времето.    
Жалкото е, че и този път парламентът ще се напълни с артисти, певци, спортисти, шоумени, със  синчета и внуци на "наши хора", вместо с авторитетни юристи, икономисти, учени или лекари, т.е. хора с мозъци, а не обладани от емоции и първосигнални изяви. Впрочем умове май все по-рядко се срещат, защото всичко читаво се изнесе извън страната и продължава да бяга. 
Ще кажете - нищо ново под слънцето! Досущ като вица за бардака, в който се сменя не персоналът, а креватите. Затова и повечето хора имат усещането, че нищо добро не ни чака, който и да дойде на власт. Но пък дресурата в бъдещата парламентарна "менажерия" ще е на невиждано ниво - ще могат да гласуват по сигнал, няма нужда и да мислят. А гвоздеят на програмата ще бъде, ако някои от тях могат и да говорят смислено.
Държавата ни е затънала в блатото, има да се връщат милиарди, които тежат на гърба на народа с поколения напред. Едни ги окрадоха, други ще ги връщат. България стана като фирма за бързи кредити. Такава наглост няма никъде. Народът иска да вкарва в затвора виновниците от ГЕРБ, а те депутати пак ще стават. Неслучайно гневът по социални мрежи и форуми е показателен и директен: за такива се гласува само с пушки, не с бюлетини.
Толкова години вече единствената грижа на много от "народните" избраници са грабежът, безропотният слугинаж на външни господари, разпродажбата на България на безценица, смазването на собствения ти народ и довеждането му до тотална простотия и оскотяване. По всички икономически, духовни и чисто жизнени показатели сме се сринали толкова ниско, че се чудя дали все още има накъде да падаме. Това обаче не се обсъжда, всеки опит за дебати по реалните проблеми се заменя с цирк.
Така че, хора, ако имате мозък и осъзнавате, че именно политиците от властта през последните години ви докараха до мизерия и до едничката цел оцеляване сред вълци, следете внимателно кой кандидат какво ще приказва и върши. Който поставя проблемите и каже как да се решат във ваша полза - Той е! Ако и това не помогне, остава само революция или бавна смърт.  

  

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ