Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Юни 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Икономист:

Състоянието на НЕК се влошава

Дума

27. Февруари 2017 , брой: 40   280   0Допреди няколко месеца правителството се хвалеше, че след години на дефицити НЕК най-накрая ще приключи с положителен резултат през 2016 г., но предварителният отчет на дружеството показва, че това не е точно така. Нещо повече - загубата е по-голяма в сравнение с 2015 г., което означава, че състоянието на компанията, а оттам и на електроенергийния сектор, не само не се подобрява, ами се влошава, пише Калоян Стайков от Института за пазарна икономика (ИПИ). Според експерта проблемите в сектора са далеч от решение и са необходими още много усилия, които да доведат до трайно стабилизиране.
През миналата седмица от предварителния финансов отчет на компанията стана ясно, че загубата на НЕК се е увеличила с 42% през 2016 г. сравнено с година по-рано и е 126,4 млн. лв.
 

 

 

Икономика

  • БАБХ установи различно качество, повече от половината проверени продукти са с по-високи цени в България
    29. Юни 2017 125
    50
    0

    Има двойствен стандарт при състава на някои храни, продавани в България и в Европа. Това потвърди на брифинг днес министърът на земеделието и храните Румен Порожанов след заседание на Министерския съвет. Той обясни, че са приключили общо три проверки за двойствения стандарт при храните, а именно - че един и същи продукти с определено съдържание се различават на пазарите в Западна и Източна...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"