Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Икономика

Икономист:

Състоянието на НЕК се влошава

Дума

27. Февруари 2017 , брой: 40   332   0Допреди няколко месеца правителството се хвалеше, че след години на дефицити НЕК най-накрая ще приключи с положителен резултат през 2016 г., но предварителният отчет на дружеството показва, че това не е точно така. Нещо повече - загубата е по-голяма в сравнение с 2015 г., което означава, че състоянието на компанията, а оттам и на електроенергийния сектор, не само не се подобрява, ами се влошава, пише Калоян Стайков от Института за пазарна икономика (ИПИ). Според експерта проблемите в сектора са далеч от решение и са необходими още много усилия, които да доведат до трайно стабилизиране.
През миналата седмица от предварителния финансов отчет на компанията стана ясно, че загубата на НЕК се е увеличила с 42% през 2016 г. сравнено с година по-рано и е 126,4 млн. лв.
 

 

 

Икономика

  • У нас се сключва основно "Гражданска отговорност", показва проучване
    20. Октомври 2017 206
    161
    0

    39,8%- 40% от българите никога не са си купували никаква застраховка. Това показва проучване на една от застрахователните компании, проведено през септември. "Прави се това, което е задължително, а другите продукти са по-скоро непознати, леко страшни", заяви Ясен Къчински, управител на портал за онлайн застраховки. Над 60 на сто от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"