Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Март 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Икономика

Икономист:

Състоянието на НЕК се влошава

Дума

27. Февруари 2017 , брой: 40   227   0Допреди няколко месеца правителството се хвалеше, че след години на дефицити НЕК най-накрая ще приключи с положителен резултат през 2016 г., но предварителният отчет на дружеството показва, че това не е точно така. Нещо повече - загубата е по-голяма в сравнение с 2015 г., което означава, че състоянието на компанията, а оттам и на електроенергийния сектор, не само не се подобрява, ами се влошава, пише Калоян Стайков от Института за пазарна икономика (ИПИ). Според експерта проблемите в сектора са далеч от решение и са необходими още много усилия, които да доведат до трайно стабилизиране.
През миналата седмица от предварителния финансов отчет на компанията стана ясно, че загубата на НЕК се е увеличила с 42% през 2016 г. сравнено с година по-рано и е 126,4 млн. лв.
 

 

 

Икономика

  • Забрани им да обменят данни, а служителите им - да си говорят за цени
    30. Март 2017 63
    95
    0

    Комисията за защита на конкуренцията не е открила картел при търговците на горива. Два дни след изборите - на 28 март, КЗК е прекратила производството срещу шестте дистрибутора на горива по обвинението, че са в картелно споразумение за цените. Това е резултатът от шумно обявеното през миналата година разследване на "Лукойл България", "...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"